torsdag 31 januari 2008

Det drar ihop sig för Superbowl XLII

På söndag spelad Superbowl XLII i Scottsdale, Arizona. New England Patriots är favoriter mot New York Giants.
Sportsändningarna domineras av söndagens match och all annan idrott får minimalt med utrymme i tidningar/tv. På söndag kan vara en ruggigt bra dag om någon vill shoppa på Manhattan. Ni lär vara ensamma på gatorna.

New England är obesegrade i år. 16-0 i grundserien och två raka i slutspelet. Aldrig förut har ett lag vunnit 18 raka matcher under en säsong. Miami Dolphins vann 14 raka i grundserien och även sina tre slutspelsmatcher 1972 men sedan dess har antalet lag utökats så nu spelar man alltså 16 grundspelsmatcher.
Patriots slog ett antal rekord under säsongen.
Tom Brady, quarterbacken, kastade 50 touchdowns, flest i historien.
Randy Moss, wide receiver, fångade 23 touchdown passningar vilket är rekord.
De gjorde totalt 589 poäng, också det rekord.

Det enda laget förutom New England som var obesegrade i hela USA under hösten var fotbollslaget Fresh Meadows FC där Superswede-Andreasson spelar. Åtta vinster och två oavgjorda. Imponerande.

New York Giants hade 10 vinster och sex förluster under grundserien men har verkligen vaknat till liv i slutspelet. Deras quarterback Eli Manning är nog den som haft mest press på sig under året.
Dels är han quarterback i New York vilket innebär att du får så mycket skit som du bara kan få från fans/journalister. Dels heter hans bror Peyton Manning som vann superbowl förra året med Indianapolis Colts så han jämförs alltid med honom.
Det verkar vara betydligt lättare för Giants att spela på bortaplan. De förlorade första bortamtchen mot Dallas i höstas sen dess har de 10 raka vinster på bortaplan inklusive de tre slutspelsmatcher som alla spelats på bortaplan. Det talar väl lite för dem.

Mitt tips är en riktigt tät match där Patriots ändå vinner i slutet, 21-17.

En liten indikation på hur mycket amerikanarna ser fram emot matchen fick vi igår. Jess arbetar på en av de större börserna här borta och i helgen ska de failover-testa en ny release som de eventuellt ska gå live med på måndag. Det är en helt ny komponent som ska in i systemet. En STOR uppdatering för att prata svenska.
De ska hålla på hela lördagen och kl 23.00 kommer de har ett möte där de bestämmer om de kan gå live med det eller inte. En smart person som arbetar på börsen försökte lite försiktigt lägga fram att de har hela söndagen på sig också. Då säger högsta chefen för driftavdelningen;
"-We are not working Sunday, it´s Superbowl!"
Så är de inte klara 23.00 på lördag så skjuter de på releasen till nästa helg då de ju även kan nyttja söndagen...

1 kommentar:

Anonym sa...

Zzzzzzzzzz......

/P