onsdag 16 januari 2008

Texas dag 2 - Cortez Ranch bilder

Idag har vi haft en GRYM dag! Jess som var lite osäker om vi verkligen skulle åka ut till en ranch var lyrisk på vägen hem. Vi ska nu köpa häst när vi kommer till Sverige. Eller nåt.

Började dagen med att Larry Cortez, ägaren till Cortez Ranch, plockade upp oss i sin pickup för att ge hästarna och några longhorns mat. Longhorns är kossor med gigantiska horn. Texas Longhorns.
Sen åt vi en fin frukost och därefter var det dags att välja ut varsin häst. Vi hjälpte Larry att sadla våra hästar sen fick vi plocka hästskit i hagen för att lära oss att man inte bara kan rida och ha kul, man måste plocka skit också.
Jess som var lite orolig för hur det skulle gå när vi skulle rida visade sig vara en riktig cowgirl när det hettade till.

Vi red en timme ungefär sen var det dags för lite middag. De har en heltidskock på ranchen så maten var hur fin somhelst.

Under högsäsong, mars-september, har de mellan 50-70 besökare per dag. Nu var vi ensamma förutom 10 pers som körde deras cowboy-fitness program så Larry ägnade hela sin dag åt två vilsna själar från Sverige. Därför fick vi nu leda in våra hästar i en inhägnad för att träna lite ritt och galopp. Betydligt svårare än vad det ser ut i alla dessa cowboyfilmer man sett genom åren. Vi fick mycket skäll av Larry och tyvärr hade Marta lite problem med utrustningen så han fick mest skäll... Han var hård men det var för han ville lära oss så mycket som möjligt. På det hela taget var Larry en grymt skön karaktär som var hur trevlig somhelst att ha att göra med.

Efter en timme i inhägnaden gav vi oss ut på till entimmes ritt i den finfina naturen Larry har på sina ägor. Mycket trevligt i den 16-gradiga värmen.

Sen var det dags för mat igen och därefter samlades vi runt lägerelden för lite musik och Larry berättade även hur ordet cowboy kom till. Mycket intressant historia och en klockren avslutning på en klockren dag.

I detta inlägg finns det lite bilder och inlägget innan finns några småtrevliga filmer. Enjoy.


Jess matar hästarna.


En Texas Longhorn, dessa lattjar man inte med!


Jess plockar lite skit. Hästar gör inte annat än äter och skiter.


Jess under den första ritten.


Marta styr sin häst med van hand.


Legendarisk bild. Den historien som Veronica försökte sprida om att Jess inte kan rida vet jag inte var den kom ifrån =)


Buffalo Marta ser inte ut att ha gjort annat än fångat tjurar med lasso.


Notera att hästen rider i galopp.


Mycket trevlig avslutning på kvällen. Det var Luis från Chicago som spelade och sjöng.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Varför sitter du på Hästens öron när den galloperar Martin!?

//P

Anonym sa...

Ja man kan ju verkligen undra om Jess fejkade vid islandshästridningen i Haninge. Kanske var det så att hon så hemskt gärna ville hem och se Kajsa på TV. Nu fick hon ju bara lyssna på friidrotten på radio.

Om de tårarna var fejk. Då säger jag bara en sak: sök dig till Hollywood:-)

emmajenny sa...

Hej på er båda,
Vad kul ni verkar ha!! Nu börjar det likna Emma och Peters upplevelser. Det kanske blir bönder och hästägare av hela familjen. Jenny gillar ju också hästar.
Ni får vara lite försiktiga med vad ni gör - jag har aldrig vågat stå på en häst - bra gjort Jessica, men tänk på ditt knä!!
Njut av ledigheten och varandra.
Hälsningar mamma Margareta

Anonym sa...

Bra jobbat Jessica!
Ser ut som om du aldrig har gjort annat :)

/J

Anonym sa...

Hörru P, jag rider utan att hålla i hästen kan man säga, jag har två händer fria för att kunna skjuta. Det var lite sånt jag tränade på...

Anonym sa...

Hej. Ni får kolla med Clintan han kanske behöver några nya stjärnor i nästa cowboyfilm. Pappa

Ida sa...

Hejsan!
Jag undrar om du har nån e-post adress eller nå telefon nummer till den ranchen ni var på för jag och min kompis letar efter en ranch att praktisera på och den här ranchen såg jätte mysig ut:)
Tacksam för snabbt svar!
Mvh Ida

Ida_stegervall@hotmail.com

Anonym sa...

Hej Ida,

Ranchen heter Rancho Cortez och drivs av en skön gubbe som heter Larry. Här hittar du hemsidan med all kontaktinfo www.ranchocortez.com

Den kan verkligen rekommenderas!!

Hoppas ni får en fantastisk resa!
/Jessica

Anonym sa...

Hej Ida,

Ranchen heter Rancho Cortez och drivs av en skön gubbe som heter Larry. Här hittar du hemsidan med all kontaktinfo www.ranchocortez.com

Den kan verkligen rekommenderas!!

Hoppas ni får en fantastisk resa!
/Jessica