fredag 4 januari 2008

Barnvakt

Idag är det kallt i New York. 8 minusgrader och lite snålblåst. Inte läge att gå ner till vattnet och läsa lite bok med andra ord.

Jag ska vara barnvakt idag. Johan Warman, Jessicas arbetskompis, har två kids, en 1-åring och en 3-åring som jag ska vakta ett par timmar. Borde inte vara några konstigheter då jag har stor vana av barn.
Eller har jag det?
Jag var trots allt ganska nära att välta barnvagnen när mitt gudbarn skulle döpas för några år sen. Jag hävdar att jag fick i mig lite dåligt vin som gjorde mig snurrig men det säger föräldrarna till lilla Calle att jag inte fick. Vissa hävdar att det blev för mycket bara. Åsikterna går isär om vad som egentligen hände.

Jag började iallafall dagen med att kika på Sesame Street för att komma i rätt stämning. 3-åringen, Rasmus, älskar Sesame Street så förhoppningsvis kan vi kika en dvd-film eller nåt så han håller sig lugn. Jag har sagt det till dem när jag varit där förut att om de börjar skrika åker de in i garderoben tills de är tysta igen. Inga undantag. Tror ungar behöver en fast hand i dagens samhälle och det kan jag förhoppningsvis ge dem.

Kanske kan detta innebära min första paycheck också. Det ryktas om att en barnvakt har 15 dollar i timmen här på Manhattan. Vi har inte diskuterat kontraktet ännu. Troligtvis får jag ett par glas rödvin när de kommer hem igen. Jag är ganska nöjd med det. Jessica är kanske mindre nöjd med det.

Nu ska jag dammsuga(med hjälp av Romba), tvätta lakan efter våra 37 gäster vi haft de senaste veckorna samt diska. Sen blir det långpromenad och ladda för att sitta barnvakt.

6 kommentarer:

emmajenny sa...

Hej, Det känns skönt för mamsen att du får lite och pyssla med. Så att dagarna inte blir för långa. Grderoben var inget bra ställe och inte TV heller. Nej du har ju barnasinnet kvar så det är bara att plocka fram det. var riktigt snäll mot de små liven!!
Kram mamma

Anonym sa...

Jag tror du kommer att göra ett bra jobb som barnvakt. Du får väl köra samma agenda som när du passar Rasmus. En folköl och lite counter strike. Eller ja, iaf göra allt som inte är tillåtet för föräldrarna. Bästa sättet att bli en populär barnvakt av barnen men aldrig mer anlitad av föräldrarna:-)

Anonym sa...

hehe, jag får se vad det blir ikväll. De är nog inte så mottagliga för counter-strike men jag ska göra ett försök!

/ Marta

Anonym sa...

Folköl är väll inte Marta man nog för? En cider eller lite saft passar bättre...

/rauken

Anonym sa...

Shut up rauken, leverera en flaska fernet istället! =)

Unknown sa...

Läste inte detta förrän nu. Men jag såg filmen "Dagispapporna" på TV igår. Ett jobb för Marta kanske?