lördag 25 oktober 2008

Restauranger i New York

Som ett led i att fasa ut denna blogg ska vi nu börja dela med oss av vårt New York. Ni fick förut lite shoppingtips och nu är det dags för lite matställen här i New York.

Vi har varit här ett drygt år och ätit på massvis av restauranger. Maten generellt är riktigt god här borta. Finns så många bra restauranger att välja mellan. Vi har fortfarande ett antal 10.000 ställen kvar att besöka men av de vi besökt kommer här ett par tips om ni har vägarna förbi New York.
Vi använder oss mycket av Zagat-guiden när vi utforskat köken här på Manhattan. Ni kan läsa om den här

Våra två absoluta favoriter förutom Steakhouses är följande:

Nobu
Vår solklara favorit är Nobu. Aldrig ätit godare mat i hela mitt liv.
Det är Robert de Niro, kocken Nobu Matsuhisa och en kille till som öppnade denna pärla i mitten på 90-talet.
Det är ett måste att boka bord på det "riktiga" Nobu. De har också en Nobu next door som ligger vägg i vägg med riktiga Nobu och som inte tar bordsbeställningar. De serverar likadan mat så har ni inte bokat bord kan ni alltid gå dit.
Pris för två personer med en flaska vin mellan 150-200 dollar inkl dricks. Utan vin 60 dollar mindre.
Läs mer om den här: http://lyxman.blogspot.com/2008/09/nobu.html

Bann
Denna lilla pärla hittade vi av en slump och har kommit tillbaka flera gånger. Det är en koreansk barbecue där man kan välja att grilla sitt kött själv. Otroligt trevligt sätt att äta mat och umgås och sen är det enormt god mat! Det är också hyfsat prisvärt med en schysst inredning. Absolut värt ett besök !!!
Pris för två personer med en flaska vin mellan 120-150 dollar. Utan vin kommer man undan ganska billigt här.
Läs mer om Bann här: http://lyxman.blogspot.com/2008/05/bann-restaurant.html


Steakhouse
Är man I New York måste man gå på ett Steakhouse. Det kött ni ätit I Sverige är inte I närheten av det kött ni får på ett riktigt Steakhouse. Vi har provat ett antal olika och köttet är alltid enormt gott så vilket man väljer spelar väl egentligen inte så stor roll. Gillar man blue cheese ska man kanske prova Knickerbocker och deras enormt goda Blue cheese fries. Det mest klassiska är väl Peter Luger som är grymt gott. Våra tips blir nog ändå Smith and Wollensky´s som har ett stort utbud av kött och grymt kunniga kypare.

Peter Luger
Det här är ett av de mer klassiska steakhousen I New York.Enkel inredning och fruktansvärt god mat. Ett av de dyrare ställena men vafan, ni är kanske bara I New York en gång I livet!
Boka bord är ett måste. Läs mer om Peter Luger här

Smith and Wollenskys
Detta är det Steakhouse där vi varit flest gånger. Enkel inredning och grymt kunniga servitörer. Här kan man få sin köttbit precis som man vill ha den och om man är lite osäker hjälper kyparna dig.
Läs mer om Smith and Wollensky´s här

Striphouse:
Ett annat riktigt bra steakhouse som är Superswede-Grobeckers favorit. De har ett par grymma sides. Läs mer om Striphouse här

Knickerbocker
Mer prisvärt och fortfarande riktigt gott. Deras Blue cheese fries är legendariskt goda!
http://www.knickerbockerbarandgrill.com/index_htm.htm

Uncle Jack´s
Här käkade vi en riktigt fin Cajun Blackened RibEye som inte fanns på menyn. Fråga efter den om ni går hit! Mer om Uncle Jack´s här

Nebraska
De hade en ruskigt fin side, Fried Mashed Potatoes. På torsdagar ska det tydligen vara bra drag på detta ställe som ligger alldeles bredvid Wall Street. Läs mer om nebraska här

Frankie and Johnny´s
Även här riktigt fint kött. Läs mer här


Andra halvdyra restauranger är:

Babbo
Grym italiensk restaurang där det kan vara svårt att få bord. Fin vinlista och grym service! Läs mer om Babbo här.

Gotham Bar and Grill
Grymt god mat och trevlig personal. Hovmästaren, Robin Gustafsson, är gift med en svensk man så hon pratar svenska. Trevlig och mycket goda maträtter. Läs mer om Gotham Bar and Grill här.

Aquagrill
Gillar ni fisk och skaldjur är detta stället att gå till. Hyfsat prisvärt och enormt god mat. Ligger nere i Soho och man bör boka nog boka bord här också.
Pris för två personer med en flaska vin runt 120-150 dollar.
Läs mer om Aquagrill här

The Four Seasons
Skönaste inredning vi sett. De har en sån pre-theatre menu för 75 dollar per person. Värt att gå dit för inredningen bara. Inga jeans och kavaj är ett måste. Boka bord.
http://lyxman.blogspot.com/2008/03/four-seasons.html

Mercer Kitchen
Mycket god mat och trevlig inredning. Drygt 150 dollar för två personer med en flaska vin.
http://lyxman.blogspot.com/2008/09/mercer-kitchen.html

Aquavit
Käkade deras tasting-menu vilket var enormt gott och vinerna till riktigt bra. Tasting-menu med vin-tasting till landar på dryga 500 dollar för två personer. Fiiint ;) Läs mer om Aquavit här

Union Square Café
Denna lilla pärla är etta i Zagats lista över mest populära restauranger. Den ser inte så mycket ut för världen utanför men server grymt god mat och servicen är excellent. Väl värt ett besök om ni gillar mat.
Boka bord är ett måste. http://www.unionsquarecafe.com/
I zagat-guiden får Union Square Café: Food 27, Decor 23, Service 26 $61 Mycket höga betyg överlag.


Mer prisvärda ställen som vi ofta äter på är:

Tacocina
Mexikanskt mat på 9:e avenyn och typ 49:e gatan. Mycket gott och prisvärd mat. De serverar finfina Margaritas också. Läs mer om Tacocina här

Saigon Grill
Denna restaurang passar utmärkt som lunchställe. Deras Curry Ga är bland det godast jag vet för tillfället. Den smakar inte så mycket Curry utan är mer skitgod bara. Ligger ett par gator söder om Union Square på University Place. De har även öppet på kvällarna. Curry Ga till lunch kostar 8 dollar och på kvällen runt 12 dollar. Mer info här.


Brunch
Ett ställe ni absolut ska passa på att besöka är Isabella´s som ligger på Upper West Side, 77:e gatan och Columbus Av, ett kvarter från Central Park. De serverar fina bruncher på söndagar mellan 10.00-16.30. Mycket prisvärt och enormt god mat! Läs mer om Isabella´s här.

Tips från andra New Yorkers
Stress-V tycker att ni ska prova Sushi-Samba som är en av hennes personliga favoriter.

Vi fick ett bra tips av Daniel Sillén, den gamla köpingssonen, som ofta käkade sushi på Ise. Vi har varit där nån vända och maten är oklanderligt god. Som han skrev när han tipsade om stället så är det mycket asiater där och käkar vilket är ett bra betyg.


Ni ska också få ett par tips från en kille, Enrique, som förut arbetat som kock och nu bor i East Village här på Manhattan. Han kan ingen svenska så tipsen är på engelska. Håll tillgodo.

Best Japanese Noodle House: Minca: East 5th street between avenue A and B. Must order charyu ramen with extra pork. If you get a heart attack you will at least die a happy person! Pork Gyoza is best east or west of Tokyo.

Best burger: Paul's Burger Place: 2nd avenue and St. Mark's Place.
Any burger here is damn, damn good! It's all about the meat here so do not expect a fancy place.

Best Almond Croissant/patisserie: La Bergamote. 9th avenue and 20th street. Must have, the almond croissant of course and any of their cakes and tarts, raspberry tart is my personal favorite.

Best Asian joint that's not Chinese, Korean, Japanese etc..: The Fatty Crab: 643 Hudson st and Gansevoort. Must order: Pork buns, coconut rice, beef ribs renddang, skate fish, and Kangkong. San Miguel beer from the Philippines to wash it all down!

Best dessert place: Luxee. 6 Clinton st and East Houston. It's desserts only here, but their signature dessert is a piece of heaven on earth!

Best NYC chocolatier: Kee's chocolates: keeschocolates.com. 80 Thompson St and Spring St. I taste-tested 25 different truffles that I could purchase in NY and this is the Wiener!

Best Pizza: Luzzo´s. 1st avenue between 12 and 13 street. This is about authentic Napolitanian pizza, not the deep dish stuff. All ingredients are imported from Napoli except the water, which is NYC's finest. Ask any real Italian in NY and he/she will tell you it's Luzzo's!

Som alltid är smaken som baken ;)

11 kommentarer:

Anonym sa...

TACK TACK TACK!!! //Fia

Lyxmannen sa...

Det var så lite så Fia!
När åker ni? Var står på programmet?

EA sa...

Måste säga att det "dryper" om munnen när du lägger upp det så där...f-n Marta!Att du var så här duktig som "bloggör"...du var ju på gränsen till Allsvensk klass i fotboll när du var som bäst,(NU RYKTAS DET OM ATT VI ÄR EFTER Albaniens inhemska)..men ändå!Jag o min familj drar till "ÄPPLET"nästa år o tack vare dig hittar vi över allt nu.
Säg till om du vill mötas i LÅNGT MEN RAKT på golf banan =)
Andreas Käll alias "THE MAN"

Anonym sa...

Vi åker om två veckor, stannar i två veckor. Har inte bestämt och bokat så mkt aktiviteter än, lite hockey och basket i Garden bara! Och en sväng till Woodbury. Tar dagen lite som den kommer. Shoppa, äta, Central Park... Vad tror Lyxmannen Pohlman om vädret om två vekor i NY? Tjocka dun-jackan, eller lätta höst-jackan ? Svårt det där... /Fia

Anonym sa...

Så Nobu är ert absoluta favoritställe:) Vad kul att vi fick chans att äta där när vi var och hälsade på! Idag har vi gjort Lyxmannens special här hemma, spagetti och köttfärssås.

Mallis in real life sa...

Har ni oxå ställt tillbaka klockan i helgen?

/Mallis

Lyxmannen sa...

EA minsann, kul att du har hittat hit!
Allsvenskt vet jag, kul hade vi dock!!
Ett möte på golfbanan låter fint. Slår långt med ruskigt snett! ;)
När åker ni till NY???

Fia: Svårt att veta med vädret. I torsdags var det 2+ och snålblåst. Igår kväll blixtar och dunder. Idag så varmt så vi kunde ligga i parken och softa.
Omöjligt väder att sia om. Iofs kan jag väl gissa nog så väl som SMHI men ta med lite olika jackor då det kan skilja en del på skugga/sol.

Nobu var ju grymt bra syster!!

Malliz: USA ställer om nästa söndag så denna vecka är vi bara fem timmar efter er.

Anonym sa...

maste kolla:)

Henrik Sjelin sa...

Grymt fina tips! Tack så mkt!

Henrik Sjelin sa...

Tack för grymt fina tips,
åker till NYC i helgen och ska ta tillvara på dina tips. Ha det bra,

Lyxmannen sa...

Tja Henrik,
Även om bloggen inte är så levande längre finns det nog lite godbitar att plocka :)
Hoppas du hade en magisk vecka!!
/ Lyxmannen