tisdag 5 augusti 2008

Aquagrill and Dream Hotel rooftop bar

Vi bestämde oss igår eftermiddag för att vi ville äta en god middag. Vi ville äta denna goda middag i Soho. Slog upp området Soho i Zagat-guiden och överst på listan över god mat stod Aquagrill. Den får 26 på mat i Zagat-guiden. Som tvåa kommer Blue Ribbon och Fiamma Osteria på 25 så det fick bli Aquagrill.

Som namnet kanske avslöjar var det fisk/skaldjur som menyn bestod av. Det slank ner ett fint vitt vin till varmrätten och grabbarna tog varsitt glas portvin till den smaskiga efterrätten.
Vill ni äta god mat från vattnet kan vi bara varmt rekommendera detta ställe. Servicen var enormt bra också vilket alltid gör matupplevelsen ännu bättre.
Jess har redan börjat tjata om att hon vill tillbaka så det lär bli ytterligare besök här.
Aquagrill får Food 26, Decor 19, Service 23, $58 i Zagat-guiden.

Efter denna kulinariska upplevelse tog vi taxi tillbaka till våra kvarter och det ultramoderna Dream Hotel som ligger på 55:e gatan och Broadway. De har en alldeles förträfflig rooftop bar som vi fördrev en timme på. Deras vanlig bar är också rätt häftig så på helgerna är det alltid kö hit men inte en måndag i Augusti.

Livet behöver inte vara svårare än så här. Grym mat, lite alkohol och ett par goda vänner. Kanske en rooftop bar på Broadway i New York också. We like it alot!


Aquagrill, grymt bra!!


Jess och Tove käkade: Truffle Crusted Casco Cod with wild mushroom ravioli, roasted hen of the wood mushrooms and creamed spinach in a truffle mushroom sauce.


Marta käkade: Pan Seared Alaskan Halibut with an apple-crab salad, white asparagus, sautéed swiss chard and english peas in a warm apple bacon vinaigrette.


Johan käkade: Bouillabaisse with poached cod, shrimp, mussels, clams, scallops and lobster in a garlic saffron tomato broth.


Marta och Johan på Dream Hotel. Det är Times Square man ser i bakgrunden. Tyvärr hade vi bara en mobiltelefonkamera med oss.


Riktigt trevligt att sitta utomhus, 15 våningar upp med höööga skyskrapor runt omkring sig.


Johan med Worldwide Plaza i bakgrunden. Vissa kallar den pennan.


De har en sjysst entre med en massa statyer och ett gigantiskt akvarium.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Menyn på Bergsgatan i Köping bestod igår av sallad och varm korv för den feminina delen av befolkningen. Den manliga åt köttbullar i sötsur sås med färskpotatis. (tyvärr inga bilder)
Blir ni aldrig trötta på denna festmat?? (mamma undrar? )
Välkomna till Sverige. Kram från mamsen

Anonym sa...

Jag vill ha en fyrhjuling + pengar när du kommer hem.

/William

Lyxmannen sa...

Morsan: Hur kan man nånsin tröttna på god mat?? ser iofs fram emot lite köttbullar på Bergsgatan inom kort!!

William: Inga presenter denna gång.