lördag 9 augusti 2008

Blankt brännvin i Lövsjön

Vi har nu tillfälligt lämnat New York. Vi befinner oss för tillfället i den lilla byn Lövsjön i Dalarna, inte så långt från Björbo för er som kan den svenska geografin. Jess har semester tre veckor och jag måste förnya mitt visum så det passade rätt bra med en tur till Sverige.

Vi mötte upp Bodare på Newark idag så han fick checka in min golfbag. Han har guldkort på SAS så han får checka in den gratis.
Sen skulle han fixa in oss i loungen men det visade sig att man bara får ta med en person in egentligen. Damen vid ingången frågar:
"-Are you related?"
"-Yes, this is my sister and her husband" säger Bodare och vips så är vi inne i loungen. Riktigt trevligt att dricka lite rött och käka ostbricka innan avgång.

Det kommer dyka upp en del New York-inlägg även fast vi är i Sverige. Vi har en del inlägg som inte blivit skrivna och en del grejer som vi upplysa er New York-fantaster om.
Ha en förtrollad lördagkväll och efterföljande söndag så hörs vi!


Jess fick städa lägenheten imorse då Lyxmannen var lite lätt bakfull efter sittningen på Uncle Jack´s kvällen innan. Hon skötte sin uppgift med bravur.


Jag tyckte vi skulle börja packa med oss lite kläder som vi inte behöver, typ vinterjackor och vinterskor till Sverige. Jess tyckte inte det utan köpte på sig 10+ liter med Redken schampo/balsam.
Jag är inte den som argumenterar för min sak i detta läge. Man biter inte den hand som föder en.


På Newark satt vi i loungen och drack rödtjut och käkade ostbricka. Jag kan vänja mig vid att åka business-class eller iaf ha ett Eurobonus Gold-kort. Man kan ju inte vara Lyxman och sen åka bak med aporna i Economy-class.


Jag önskade nybakat bröd av Jessicas syster Veronica till frukosten på Näckrosvägen i Solna. Trots att Veronica är gravid (16:e veckan) och kom hem från London (arbetat) 23.30 fredag kväll så hade hon ändå nybakade scones på bordet vid 07.55 lördag morgon. Det är LEVERANS mina vänner!


Vi åkte direkt från Solna till Lövsjön där vi har denna utsikt från sovrumsfönstret. Inte som Manhattan men ändå en mycket trevlig utsikt! Sverige har mycket att erbjuda. Vi hoppas på sol ikväll så vi kan fiska lite öring.


Erik eller Rauken som han kallas är ju gift med Veronica. Således min svåger. Till höger är deras granne här uppe, Martin. Han är en skön karaktär denna Martin. Han är 76 år och tjatar hela tiden om att vi måste komma in till han och dricka lite "blankt brännvin". Det var längesen jag drack lite hemkört vilket jag antar han ska servera. Det ser vi fram emot. Lite blankt brännvin och sen fiska öring.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Klart man gör allt för lyxmannen. Surfade in på bloggen kring midnatt för att kolla om det fanns några requests inför frukosten jag hade lovat att bjuda på. Inte helt otippat stod nybakt bröd på listan. Hade också laddat med ett par liter svensk mjölk. Jess&Marta dricker som riktiga kalvar. Tyvärr hade jag ingen falukorv, som Jess tyligen hade lääängtat efter. Det fick vänta till lunchen.
Nu blir det 3 veckor njutning av att lyxparet är i landet!
/V

Anonym sa...

Det är ju aldrig fel att köpa lite bra schampo. Men 10 flaskor... Märks att du är släkt med mamma, som köpte 24 kryddburkar när hon väl hittade sin favoritkrydda i USA.
/V

Jessica sa...

Sconesen var grymma, tack för det V! Du vet hur man tar hand om en lillasyster du!! :)

Mamma serverade stuvade makaroner och falukorv, kan en dag bli bättre??

10 flaskor schampo. Jag måste förklara. 4 var beställningar från diverse systrar till mig och Martin, 2 ska jag ha i Lövsjön och så blev det bara 4 kvar till mig, det är väl inte för mycket? Ni kommer väl ihåg att Martin använder mina schampon som badskum ibland (jag tror han gör det fortfarande)? Då är det ju inte så konstigt att jag måste ladda upp.

Till er alla andra, hoppas ni också har semester under OS, här ska kollas TV!!!

Anonym sa...

Förhoppningsvis andvänder Jess upp schampot hon köper, så det inte blir som med det lilafärgade balsamet hon inhandlade i Thailand. (Minst) tio flaskor följde med i resväskan hem för det var ´så himla bra´ till hennes svintohår, no offense. Tyvärr fick säkert hälften av flaskorna kasseras efter många års väntan i badrumsskåpet.

Det kanske dock beror på att det inte fungerar så bra som badskum?! ;)

/S i underbara Lövsjön.

Anonym sa...

Jag minns flaskorna från Thailand, blev påmind för ett halvår sedan när jag flyttade och såg att längst in i mitt skåp fanns där en lila oöppnad flaska. Den har hängt med några år och några omgångar flytt så denna gång fick den lila flaskan åka till sopen...trodde det bara var jag som kom ihåg dem. Det var ju typ åtta år sen.
Minns du Jess?
Kram /M vid underbara lövsjön

Anonym sa...

Inte illa, här har man följt Lyxman-bloggen ett par månader och helt plötsligt befinner ni er ett par hundra meter bort! Även om ni har NY att jämföra med, visst rockar ett Solna rätt bra! :)

Anonym sa...

Hej!

William undrar när ni kommer till Köping? //Blåmesv

Lyxmannen sa...

Solna rockar fett! Hade inte V haft sconsen klara hade jag ringt och kikat förbi på en frukost-grogg eller nåt. Får bli nästa gång!

William: Ikväll. Men sticker nog rätt omgående. Är en hel dag i Köping på onsdag tror jag.

Anonym sa...

Tjenis

Jag vill börja med att skicka en stor grattiskram till Veronika och Erik, gud vad kul! Kanske får kungen någon att ragga på i framtiden, för det föds väl bara kvinnor i familjen Axelsson?!

Hoppas att ni har vägarna förbi Västerås under er semester, skulle vara jättekul att träffas!

Kram Ankie

Anonym sa...

Ankie: Vad tror ni om nästa fredag, den 22:a aug?? kanske en golfrunda för karlarna med efterföljande grillkväll hos er???
/ Marta