onsdag 6 augusti 2008

Ett glas vin på balkongen

Idag åkte vårat besök, Tove och Johan, hem till Sverige igen. Alltid lite tråkigt när goda vänner lämnar en. Ringde därför vår vän Tyler Van Gundy för att höra om det var läge för en middag eller iaf lite vin på balkongen. Han var på såklart. Det fick bli hemma hos oss då han bor i Brooklyn och inte har en balkong.

Slank ner ett par pavor rött till solnedgången och middagen tillagades av våra vänner på Chai Thai nere i hörnet av 8:e avenyn och 55:e gatan. Man lagar aldrig mat själv här i New York. Aldrig.

Det var ju Tyler jag var i Maine med för ett par veckor sedan. Jag har köpt en bok från Sverige åt hans föräldrar som ju lät mig sova/äta i fem dagar i deras sommarhus utan att betala för mig.
Kanske köpte jag boken allra mest för att jag gav Greg Van Gundy lite fel information om Sverige. Det var den dagen jag var så jäkla bakis som han ställde lite frågor om Sveriges kuster. Jag ville mest ligga stilla och andas och svarade kort att Sveriges knappt har nån kust och den lilla kust som finns är fin på sina ställen och sämre på andra ställen. Visar sig såklart att Sverige är det land i hela Europa som har mest kust. Typiskt. Men nu får han denna förträffliga bok att läsa så då blir han säkert mer än nöjd.

Nu laddar vi för lite golf imorgon med efterföljande sittning på ett steakhouse med hela Jessicas arbetsgäng här borta. Kan Superswede-Grobecker slå Marta imorgon? Skulle inte tro det!!!


Tyler läser på lite om Sverige. Han dyker nog upp där inom en snar framtid. Kanske kan vi hooka upp honom med någon svenska som vill bli hemmafru i New York?


När vi väl åker hem kommer jag sakna denna solnedgång en hel del. Man kan inte få nog av den. I love it!


Marta och Tyler. Två vardagshjältar på varsin kant av den arbetsföra befolkningskartan. Marta gör i snitt 0.15 timmar per vecka medan Tyler gör dryga 70 timmar per vecka. Olika faller ödets lott.

15 kommentarer:

Anonym sa...

nejmen gu vad härligt ! nu har jag inte läst mkt av din blogg, hittade den idag men .. vad gör du i newyork och vad gör du i ett så gigantiskt och lyxigt hus? säkert med solnedgången bakom krönet? ;)

Anonym sa...

Jaja ,snart åker ni hem och då börjar längtan smyga sig på en så sakteliga.
Fy f-n vilken skön utsikt !!

zwampen

Anonym sa...

godmorgon :)

Anonym sa...

Bästa bloggen någonsin, dock gråter jag i genomsnitt 3 ggr i veckan p.g.a avundsjuka.

Anonym sa...

Marta, din blogg e helt suverän jag har antecknat en hel del saker man inte får missa när man är där. Jag och min sambo ska till NY 26/8-2/9...första gången för henne o andra för mig....

Man kanske skulle kunna hyra dig som är arbetslös för en dag som guide :-)

Fråga, vilken är i ditt tycke den absolut coolaste rooftop baren i NYC?

ha det så länge...

Anonym sa...

hej igen...

såg just att förmodligen är det 230 fifth va?? :;-)så helt sjukt nice ut...en fråga, kan du inte stolpa upp några grejjer man inte får missa när man är i NY??? shopping, sightseeing, äta m.m.....

Stort tack på förhand

Micke & Johanna

Anonym sa...

Tillskriver Lyxmannen i egenskap av allvetare och USA-kännare.

Så även shoppingspecialist och livsnjutare.

En herre som du borde månne kommit i kontakt med spörsmål kring att skicka billiga "dyra" elektronikprodukter hem till vårt avlånga land. Har du hört om någon som stött på problem gällande tull, moms osv - eller kan man fritt inkassera sin fina optik, kamera eller dylikt direkt i sin brevlåda utan att staten hälsar på?

Tack för den trevnad din blogg inbringar på trötta arbetstimmar.

Väl mött,

Eder Wanna Be Lyxman

Lyxmannen sa...

Angelica: Jag gör inte så mycket. Försöker få tiden att gå så jag får åka hem till Sverige igen. Typ.
Tjejen jobbar på en av börserna här så jag har hängt med som ett sorts backoffice. Bra deal!

Josefine: Idag var ingen god morgon. Fick gå upp och stryka redan innan 0700. Men det kanske blir bättre. Gor morgon på dig iaf!

Inte ska du gråta för min skull. Jag klarar mig!! ;)

Micke och Johanna: Jag har faktiskt haft lite planer på att skriva ett inlägg som riktar sig till folk som är här för första gången. Kommer inom kort på en blogg när er!
Vad gäller guidning är jag int eomöjligt. Vi är dock i Sverige då och kommer inte tillbaka förrän 31:a Aug. 1:a Sept kommer det med all säkerhet bli en tur över Brooklyn bridge och sen downtown Mahttan med ett par av våra vänner som kommer från Sverige. Bara att haka på om ni inte redan betat av det!!

Wannabe-Lyxman: Jag har genom året importerat en del saker från ebay och då åkt på skatt/tull en enda gång. Saken är dock att de jag köpte grejer av skrivit "gift" på paketet och så slinker det igenom. Sen har det inte varit så dyra grejer så jag har bett dem skriva ner värdet på paketet.
Ska du köpa en kamera eller nåt är det nog svårt att undvika skatt och tull. Du har ingen bekant som ska över inom en snar framtid?

Anonym sa...

jag kan ta med grejer tillbaka till Sverige mot en liten kostnad...

//P

Jessica sa...

P: Du missar aldrig ett tillfälle för lite business?!! :)

Anonym sa...

Hej,

Din digra erfarenhet kan säkerligen hjälpa mig i detta. Ebay av privatpersoner känns lite sådär, men du verkar vara nöjd med den typen av handel.

Känns som "alla" åker över, så nån kan jag nog lura med en beställning. Vad gäller då hänga nya kameran runt halsen och hävda att den är tidigare ägo :) för att lura tulltjänstemannen?

Väl mött

Lyxman Wannabe

Anonym sa...

man får tacka allra ödmjukast för din invitation, vi kanske kan höras när vi är i new york på plats :-) Lite rolig grej, din kompis Johan aka "Tumbamannen" jag känner igen honom :-) är själv uppvuxen i tumba och nyligen tillbaka flyttad i nybyggt hus där efter 10 års cityboende....när flyttar ni tillbaka till sverige?

MVH

Micke

Britten sa...

Schöön t-shirt! Som Schulman brorsorna skulle uttryckt sig i stekarskolan på 1000apor.se.
Men skitsamma, det var ju inte därför jag skulle kommentera. Jo delvis eftersom jag gillar t-shirten i allmänhet och märket zoo york i synnerhet! Sticker faktiskt till NY på söndag och undrar om du kan tipsa om bra butiker med herrkläder? Allt från hip-hop/street till riktiga stekarkläder! Hahaha! Enjoy Life!

Lyxmannen sa...

Lyxman Wannabe: Jag har alltid shoppat av privapersoner. Skaffar du konto på Paypal så kan du aldrig bli blåst heller. Får du inte grejerna du betalt för så kliver de in och tar kostnaden. Har hänt mig en gång.
Att ta hem en kamera ska inte vara några konstigheter. Du får kontakta min vän P om inte annat. Han är sjukt billig kan jag tänka mig! Han ska hit i September.

Micke: Så du känner vinkännaren Johan minsann. Alla känner apan antar jag.. ;)
Vi kan absolut höras. Vi landar som sagt på eftermiddagen den 31:a och kör nog en sightseeing-tur den 1a Sept. Alla är välkomna!!

Britten: Kommer en kommentar på din blogg inom kort.

Britten sa...

Tackar! Ordning och reda, (på dig) pengar behöver du inte! Som det heter!
T-shirts och jeans I like!