lördag 17 november 2007

Orlando, Florida - dag1

04:00 ringde klockan imorse, länge sedan man var uppe så tidigt en lördagsmorgon! Både Martin och jag undrade varför vi hade bokat resan och inte bara tog det lugnt 3-4 dar innan vi åker till Sverige. Men gjort är ju gjort så det var bara att packa oss iväg till Orlando, Florida (ja, nu är det tänkt att ni i alla fall ska tycka aningen synd om oss).

Efter att ha landat enligt plan och hämtat ut hyrbilen styrde vi raka vägen (?) mot alligatorerna. Kartläsaren fick inte helt godkänt den första dagen, men våran lilla omväg/genväg ledde till att vi fick se dagens första alligator alldeles vid motorvägskanten, coolt! Vilket den kvinnliga kartläsaren självklart hade planerat!

När vi väl kom fram var det bara att betala och vänta 15 minuter på att svävaren skulle ge sig iväg. Båten fylldes med förväntansfulla turister och vädret var bästa tänkbara, tänk att ha 28 grader varmt och sol i mitten av november!!

Vi var ute på Lake Cypress i ungefär en timme och hann med att se många svarta alligatorer, riktigt läskiga är de! Men de flesta var så fega att de stack under vattnet när vi närmade oss... och enligt guiden var det ingen idé att vänta på att de skulle dyka upp igen då de tydligen kan vara under vattnet i upp till 2 timmar... En upplevelse vi lägger till samlingen och imorgon går vi vidare med SeaWorld och lite NBA-bakset på kvällen. Vi har just köpt biljetter till Orlando Magic - Boston Celtics, en riktig toppmatch och slutsålt sedan länge (ja, vi fick betala massor för biljetterna på andrahandsmarknaden, men det är Martin som bjuder så det är bara att passa på :))

Vi ses snart i Sverige!
kram Jessica och Martin




Svävar fram i träskmarken.


En alligator försöker simma ifrån svävaren...


Kom riktigt nära denna läskiga bjässe.


Jessica framför föraren som stod upp mest hela tiden.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Varför badade ni inte???

//F

emmajenny sa...

Kul att höra ifrån er igen. Var försiktiga därborta med alla odjur och annat. Vi möter er med cirka fem grader plus och till helgen varnar man för snö. Hoppas att ni har vinterkläderna på. Era kroppar får väl en chock när ni kommer till Svedala. Välkomna hem och kram på er säger mamma Martin

Unknown sa...

Härligt äventyr! Men visst längtar ni hem till Sverige allt? Jag längtar i alla fall efter er. Kramar

Anonym sa...

Jag badade med alligatorerna men man fick inte ha med kameran i vattnet.
En alligator kom riktigt nära, jag fick ett sjysst ärr på magen som du kan få se sen Kalle!

/ Marta