lördag 20 september 2008

Vancouver dag 1 - Stanley Park


Vancouver är riktigt jävla trevligt. Mycket vatten och en del berg runtikring gör inramningen magisk. Man går runt och bara njuter här i solen. Vi är för övrigt -9 timmar från Sverige numer. Så ni vet.

Igår tog jag och Jess ett Skytrain in till Downtown Vancouver medan morsan och syster åkte på en egen sightseeing med resten av gänget.
Vi strosade runt lite i city innan vi gick ner till stranden och sen följde den bort till den enorma parken Stanley Park. Går man runt hela halvön så är det en dryg svensk mils promenad. MYCKET trevliga vyer. Vi hann halvvägs innan det ringde i mobilen och de andra var på plats vid Vancouver Aquarium så vi begav oss dit.
Kikade runt i Akvariet tills det stängde sen blev det en timmes bilsightseeing runt i Vancouver. Vi var sju pers men satt ganska bra i en bil för fem. De gör STORA bilar här borta.
Avslutade dagen med en finfin middag hemma hos Joan där hon också bjöd på hemgjort rödvin. Mycket gott.


Från Stanley Park har man fina vyer över Downtown Vancouver.


Längs beachen som så småningom övergår i Stanley Park.


Jess på plats i Vancouver. Stort.


North Lagoon inne i Stanley Park med utsikt över Downtown Vancouver.


Dessa maneter hittar man på Vancouver Aquarium. Vi börjar få lite grepp på kameran och kan numer ta hyfsade bilder inomhus utan blixt. Inte illa för två fototomtar.


Denna vidriga orm låg och väntade på att få anfalla.


En groda för den som inte ser det.


Även Lyxmannen är på plats i Vancouver. Här på strandpromenaden.


Denna bil är tänkt att man ska åka fem nordamerikaner i. När vi från Sverige är på plats är det inga konstigheter att åka sju i den. En Chevrolet Avalanche.


Steve, Joan, Lynne, Mor, Jess, Syster och Hanna käkar brakmiddag med hemkört vin till. Smaskens.

4 kommentarer:

Anonym sa...

kul att lasa och se att ni har det bra! Vancouver ser schysst ut. Halsa släkten! Kram emma ö peter. Emma skriver fran peters iPhone därav missarna...

Anonym sa...

Hej. Kul att ni har det bra därborta. Ni får sjunga Mors lilla Olle eller Björnen sover så klarar ni nog er. På "min" tid var det inga problem att åka sju i en Saab tvåtaktare. Vi kom väl närmare varann bara. Hälsa. Papa

Anonym sa...

Stanley Park är oerhört vacker! Har själv tagit en promenad runt hela parken nu i våras och det tog sin lilla tid..Kan förstå att ni som är New Yorkers gillar Vancouver..

Lyxmannen sa...

Emma: Din kalender sitter uppe överallt numer.
Pappi: Björn vill vi se men inte på nära håll...


Fabian: Vad gjorde du i Vancouver? Semester?
Riktigt sjysst stad måste jag säga!!