Kocken Jean Gorges filosofi är "A cuisine to suit every taste" Han har ett gäng olika restauranger här i New York och igår kväll provade vi en av dem, Mercer Kitchen, som ligger på Prince Street nere i Soho.
Vår vän från Stockholm, Jonny Berg är på besök med sin vän Diana så de dök förbi på en fördrink hemma hos oss innan vi tog en taxi ner till Soho.
Vi började med ett varsitt ostron. Bara Jess har ju prövat ostron förut och man måste ju prova nya saker eller hur? Tyckte det var helt ok även om det kanske inte blir nån stor favorit.
Tog en fördrink och ett par förrätter innan vi gick på varmrätterna.
Jag och Jess tog en Slowly baked Salmon med potatismos och några grönsaker. Mycket, mycket gott var det. Så bra lax har jag inte ätit på bra länge.
Jonny och Diana tog båda Filet Mignon med nån sorts svamp till.
Middagen landade på dryga 320 dollar för fyra personer. Inte så farligt med tanke på att vi för det fick fördrinkar, förrätter, ostron, varmrätter och en pava Chianti.
I Zagat-guiden får Mercer Kitchen Food 22, Decor 23, Service 19, $56
Ingen favorit men det blir nog fler ostron vad det lider.
Filet Mignon med shitake-swamp-sås
Jonny och Diana. Jonny var ju för övrigt med på Kopenga Masters här i augusti där han kom totalsist.
En risig bild från baren.
Ganska skön inredning på Mercer Kitchen även om det kanske inte framgår av denna korniga bild.
söndag 28 september 2008
Mercer Kitchen
kl. 16:35
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
mercer kitchen är för övrigt en ombyggd t-banestation ;-)
mercer kitchen är för övrigt en ombyggd t-banestation ;-)
hmm, that i didn´t know.
Bra med kunniga läsare!!
Jonny Berg har jag fan inte sett sedan sommaren han hängde med Markus "Runken" Lindqvist, kul:)
Han lever och frodas får man säga!
Skicka en kommentar