onsdag 10 september 2008

Smith and Wollensky´s och pubrunda

Vi började arbetsveckan med att löpa 8km i Central Park under guidning av Lyxmannen.
Om någon ska besöka New York i höst och vill ha en guidad löptur i Central park så hör av er på bloggen så löser vi det. Jag arbetar enbart för dricks. Billig som fan.

Det blev sen en hel del shopping för alla parter. Kalle och Virra åkte tillbaka till Sverige strax efter lunch så då blev vi bara sex kvar i lägenheten.

Om man besöker New York så är ju steakhouse ett måste. Man kan inte åka härifrån utan att ha ätit en riktigt fin, amerikansk stek. Det fick bli Smith and Wollensky´s då Peter Luger inte hade några lediga bord.

Efter maten åkte Jess hem och sov då hon skulle arbeta dagen efter medan resten av gänget stack på en liten pubrunda på Bleecker Street. Det var väl inte världens drag en måndag kväll men vad gör väl det när man har varandra??

Började på Bleecker Street och 7:e avenyn typ. Sen gick vi längs Bleecker och tog in på en ny random pub. Åkte sen till 17e gatan och 10:e avenyn för att leta efter Red Rocks som är en sån Coyote Ugly-pub men efter 20 minuters letande på divers bakgator gav vi upp. När vi kom hem sen visade det sig att den stängt i Juli 2008. Surt.
Såg också en enormt fet man, minst 200kg, som satt på en bänk på nån obskyr bakgata och hade en smal tjej som smekte hans mage och hånglade med honom. Harring myntade då det passande uttrycket:
"-Cash is king"
Avslutade pubrundan på 54:e gatan och 9:e avenyn där puben Valhalla ligger. En snabb pizza på Luigis precis nedanför oss och klockan blev strax efter 02.00 när vi kom hem.
En mycket trevlig kväll i goda vänners lag.


Jess och Emi käkade Colorado Rib Stek, Marta och Fredda körde en Marinated Cajun Ribeye, Harring och Henke delade på en Porterhouse for two.


De har finfina efterrätter på Smith and Wollensky´s. Vänster, Seven layer chocolate cake. Överst till höger, Cheesecake. Neders vänster, chokladflarn fyllt med vit chokladmousse och en hallonsås till det. GÖTT!


Första stoppet på Bleecker Street. Weissbier och lite vin.


Området heter Greenwich Village.


Andra stoppet också på Bleecker Street. Budweiser och en Vodka Redbull.


Sista stoppet på puben Valhalla vid 01.30 en tisdagsmorgon i September.

6 kommentarer:

Anonym sa...

är ni kvar i februari så får vi gå ut nån dag :)

Anonym sa...

Inte bara brooklyn bridge gjorde vi samma dag, aven greenwich village;-) Vi kikade aven pa porten dar Carrie i sex & the city bor nar vi var dar... Men jag lovar att heja om jag ser dig el Jess pa gatorna.. Ar forresten sjukt avudsjuk pa er som varit pa NYSE...
Idag har vi druckit drinkar pa natt tak i meetpacking district, very nice

Anonym sa...

Ah, forrsten, er shoppinglista har legat i ryggsacken hela resan:)

Anonym sa...

Haha, dricka budweiser på Valhalla. Ni måste va de första som dricker det på ett erkänt ölhak som Valhalla. Hur kunde ni missa de +20 tappkranarna och de +50 flaskorna öl de har :-)

Jag tycker ni ser väldigt fräächa ut för att ha gjort stan på så många ställen.

Nästa gång ni går på 'blacka' så får ni inte missa mitt favvo hak: http://www.thebackfenceonline.com

Vem skall hålla i dagensdrink nu när kungen dragit?

/rauken

Anonym sa...

Faan Marta, jag vet inte riktigt, kan inte bestämma mig.Men det lutar åt att det INTE ser speciellt manligt ut å dricka rödtjut. I alla fall inte på en bild där tre dricker öl .... ;-)/K

Lyxmannen sa...

Mary: Vi är nog inte kvar i Februari tyvärr. Åker hemåt redan i November tror jag.

Lena: Inte omöjligt att vi sett varann då fast vi inte vet om det... Jag vet inte riktigt hur du ser ut ;)
Takbarer är very, very nice!!
Har ni haft någon användning av shoppinglistan?

Rauken: De såg kranarna men var helt fräslta i budweiser av nån anledning.
Oklart vem som kör veckans drink, tror den får vara vilande tills du kommer på besök!

K: Du ska ALLTID vara på min sida, oavsett vad som händer och sker!!
Jag drack rödvin med jäger i. Eller nåt..