måndag 8 september 2008

En perfekt dag i New York City

Igår var en sån där perfekt dag som gör att man inser hur lyckligt lottad man är som får bo i världens coolaste stad, New York City.
Vi bor för tillfället åtta pers i vår tvåa så det är trångt om utrymme men gott om vänner och som det heter, finns det hjärterum så finns det stjärterum!

Vi började dagen med att ta t-banan till Brooklyn för att gå Brooklyn Bridge tillbaka. En starbucks vid City Hall sen iväg till Wall Street. Ner till Battery Park där vi softar och kikar på Frihetsgudinnan. Går längs vattnet till Ground Zero. Lite shopping på Century 21 innan vi lunchar vid Woolworth Building. Shoppar lite på Tent and Trails sen beger jag mig ut till Queens för att lira fotboll medan de andra tar t-banan till Union Square för att shoppa träningskläder på Paragon Sports.

Vi möts hemma igen vid 17.00 och plockar med oss baseball-grejer och sticker ut i Central Park för att slå lite. Det är fullt med folk på Hecksher så vi går vidare till Great Lawn. Det är massvis med folk överallt i Central Park en söndag och man går verkligen bara och njuter i världens skönaste park.
Vi hittar en ledig plan vid Great Lawn och börjar vår batting practise. Alla får slå lite sen är det dags för match. Lag 1 med Marta, Harring, Virra och Fredda D krossar lag 2 med Jess, Kalle, Emi och Henke D. 10-1 i första matchen och i revanschen blir det 10-6. Vissa i lag 2 hävdar säkert att domaren var emot dem men vilka förlorare skyller inte på domaren??

När mörkret lägger sig över Great Lawn går vi hemåt genom parken. Det är magiskt även efter mörkrets inbrott. Vid Strawberry Fields sitter 7-8 personer och spelare gitarr/trummor och sjunger Beatles låtar. Tavern on the green, restaurangen, tänder tusentals lampor som skapar en inramning värdig en storfilm.

Vi går hem och fräschar lite och tar några groggar innan vi beger oss i taxi ner till takbaren 230 Fifth. Tar ett par drinkar/öl var och samtalar ett par timmar innan vi beger oss hemåt runt 00.30.
Jag vet inte hur en dag kan bli mycket bättre?


Dagen började i Brooklyn där vi hedrade de stupade i andra världskriget.


På väg till Brooklyn Bridge. Det börjar bli höst i Brooklyn. På Manhattan är det fortfarande sommar. Kanske kännetecknar det mer än något annat en storstad? Att den samtidigt kan ha olika årstider..


Guiden, oraklet, Den allvetande, Lyxmannen. Här berättar han anekdoter och historier om allt man ser från bron.


Här tar vi en paus vid Frihetsgudinnan. Vädret är så bra man kan önska sig. 28 grader, sol och låg luftighet med en lätt bris. Hur har ni det i Sverige?


Den allvetande Lyxmannen guidar vidare vid Ground Zero. Outletkungen som redan läst på om New York och vet allt tar en paus i skuggan.


Här är vi vid Sheep Meadow på väg till Great Lawn för lite softball.


Henke Dennbrink laddar på för allt vad han orkar. Det räckte inte så långt för hans lag som torskade stort två gånger om.
Vi hade för övrigt stor show när vi lirade. Det var bara jag och Jess som kunde reglerna så folk sprang lite kors och tvärs ett tag till publikens stora jubel. Det samlades ett bra gäng runt oss och en del försökte lära oss lira med andra skrattade åt oss inte med oss. Grymt kul var det hursomhelst.


På väg hem från Great Lawn gick vi förbi Strawberry Fields där ett gäng satt och spelade Beatles-musik och ett par punkare dansade som bara den. Sånt här ser man inte i Sverige så ofta.


Från 230 Fifth har du en sjysst utsikt. Empire till höger. Lite risig bild men ni fattar poängen.


Emi och Virra drack Cosmopolitan såklart. Sex and the city typ. Marta stod bland palmerna och orerade om dagens guidning. Bröderna Dennbrink lyssnade intresserat.

5 kommentarer:

Unknown sa...

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/cykel/article3275865.ab

Mallis in real life sa...

Ja, vad ska man säga. Det verkar ha varit en riktigt bra dag i New York City. Just nu längtar jag så jag kan dö, tänker inte på annat. Det är lätt att förälska sig i NY.

Skönt att ni har så fint väder. Här är det kallt och grått. Brrr....

/Mallis

Anonym sa...

Ser att Kalle hånar DEnnbrinkarna med klassiskt segertecken...

////P

Anonym sa...

Underbart bra beskriven dag från det stora äpplet! Tack för ännu ett härligt inlägg på bloggen! Skönt att läsa om nu när hösten börjar närma sig med stormsteg här hemma.

Lyxmannen sa...

Inte långt kvar nu Malliz!

Ja hösten är inte på G här. Riktigt varmt och skönt. Vi hoppas det håller i sig i sisådär två månader till!!!