torsdag 11 september 2008

Times Square Church

Igår åkte även Dennbrinkarna, Emi och Hara mot nya mål. De är för tillfället på South Beach, Miami och solar lite.

I tisdags började vi dagen med en frukost på Roosevelt Island. Tog sen t-banan ner till Chinatown. Smög runt lite där och i Little Italy samt Soho. Sen shoppade Emi loss på det som kanske är New Yorks bästa shoppingstråk om man inte har en obegränsad budget, det stråk på Broadway mellan Canal Street och Houston Street. Vi grabbar smög runt på lite pubar och tog en promenad runt i Lower East Side. Lunch i Little Italy och sen t-banan hem för en snabbfräschning innan vi gick på mässa i Times Square Church. Den ligger på 51:a gatan och Broadway och kör mässor söndagar på lite olika tider samt tisdagar kl 19.00. Det är ytterligare ett utmärkt gratisnöje i staden som annars ta bra betalt för sina nöjen. Rekommenderas!

Det är en hel del skön sång(gospel) men också en del tveksamma predikningar. Denna gång tyckte pastorn att man skulle hugga av sig handen om handen gjorde så man inte kunde sätta gud allsmäktige i första rummet. Han tyckte också att man skulle säga upp sig från sitt arbete om man inte kunde dyrka deras gud tillräckligt. Slutligen sa han också att det inte var läge att snåla in på gåvorna till själva kyrkan även om man hade det svårt.
Jag gissar att hans kostymer kostar mer än de flesta i "publiken" tjänar på ett halvår.


Denna lilla fågel höll oss sällskap under frukosten. Längre bort ser man FN-huset.


Ett smygtaget kort från Times Square Church. Det talas i tungor vilket jag personligen tycker är lite småläskigt men det är också en hel del sköna sånger.


Avslutade med lite sushi på Mom Sushi som ligger på 8:e avenyn och 56:e gatan. Precis utanför vårt hus med andra ord. De flesta tog en sushi regular men Lyxmannen tar alltid en Bentolåda som ni kan se ovan. Denna gång Sushi bento. Mycket gott!

Inga kommentarer: