tisdag 8 juli 2008

Southport Island, Maine - dag 1

Jag är tillbaka igen efter lite välbehövlig semester! Det var lite oklart var vi skulle men vi hamnade till slut på ön Southport Island längs Maines kust. Ingen hade således rätt vad gäller den utlysta tävlingen. Ingen var ens nära. Illa.

Jag och min vän Tyler flög till Portland där Greg, Tylers pappa, väntade på oss med bil. Sen tog det dryga 90 minuter innan vi var framme vid deras hus. Första dagen var det mycket mecka båt, tanka och fixa lite inför 4th of July. Corina och Rudd anslöt under kvällen och var de som bodde hos Tylers föräldrar.

Jag väljer att dela upp dessa inlägg efter dagar då det blev en del bilder.

Frekvent återkommande personer i dessa inlägg är:

Lyxmannen, i sina bästa år: Ingen närmare presentation nödvändig. Numer bekant med halva befolkningen på Southport och ett tag i fredags natt riktigt bra polare med allt och alla i Boothbay Harbor som största staden heter.

Tyler Van Gundy, 26 år: Martas fotbollspolare som slet av korsbandet för ett tag sen. Oklart vad han arbetar med. Han har förklarat typ tio gånger man jag fattar fortfarande inte. Han har på något sätt hand om massvis med miljoner amerikanska dollar åt städerna New York och Los Angeles som han förvaltar eller nåt. Bor i Brooklyn och pendlar frekvent mellan NY och LA. Hans föräldrar har ett litet sommarhus i Southport därav vår resa dit.

Ruddman "Rudd" Davis 28 år: Egen företagare som bor på Venice Beach i Los Angeles och precis sålt sitt företag Banquet inklusive 10 anställda till USA:s största dagstidning USA Today. Oklart hur många millar han fick för det. Åt upp sin hatlärares favoritguldfisk inför hela klassen när han fick en obefogad utskällning i gymnasiet. Geni.

Corina Mccarin 28 år: Rudds brutta boende i New York. Advokat som precis bestämt sig för att flytta till LA för att hänga lite med Rudd. Halvscicilian.


Här kan ni en liten karta över Maine och Southport Island. De röda siffrorna på den undre bilden markerar olika event under helgen.


Marta, Rudd, Corina och Tyler. Fyra sanna hjältar.


Betsy och Greg Van Gundy. Enormt trevliga och gästvänliga. Jag gjorde inte av med många dollar under mina fem dagars besök. Betsy är liksom Marta hemmafru medan Greg är läkare.


Deras lilla sommarhus. De bor normal en halvtimme söder om Portland men på sommaren är detta deras hem.


Marta vaknade till denna utsikt varje morgon. Helt ok.


Vardagsrummet sett från Martas loft.


Marta fick loftet för sig själv medan Tyler, Corina och Rudd bodde på undervåningen.


Southports lilla hamn och båtklubb. Här hade Van Gundys sin båt. Det var även vid denna hamn, Cozy Harbor, som festerna var både dag 2 och dag 3.


Tre stycken i båten var säkra på att en kvinna parkerat denna bil medan Corina trodde på en kille.... Stor humor hursomhelst!


Det finns båtar för väldig gamla människor också. Notera att mannen i blå skjorta alltså skjuter runt denna flotte i hamnen...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen lite updates!! Jess har varit lite blek på den fronten;-) Ser ut som du haft det trevligt!

Närmast vinner väl tävlingen!!/K

Unknown sa...

Du ser ut att ha haft det bra!

Anonym sa...

Lyxlivet fortsätter för gossen!!
Vi har äntligen semester och åker på Inlandsbanan torsdag och kommer åter 20/8 på kvällen. Det blir mycket tåg och Hurtigrutten i Norge ett par dagar.
Hälsa jessica och ha det bra
Kramar mamsen

Anonym sa...

Jess har gjort så gott hon kan tror jag. Hon var lite besviken på de få kommentarerna. Bara du i princip K. Keep it up!

Madde: MYCKET bra!

Morsan: Låter inte fel heller!

Anonym sa...

Lyxman var ordet...