söndag 20 juli 2008

Governors Island

Idag har det varit en minst sagt varm dag här i New York. Termometern har stått på 30+ hela dagen. Vi kikade först lite British Open ett par timmar sen gav vi oss ut och löpte vid 12.00. Taktiskt i värmen.
Efter lunch begav vi oss sen till ön Governors Island som ligger sju minuters båtfärd söder om Manhattan.

Governors Island tillhörde länge militären här i USA (från 1783-1966). Efter dem var det kustbevakningen (1966-1996) som höll till på ön innan de sålde den till New York stad för en ynka dollar. Med tanke på vad hyresrätter kostar i New York får det anses vara ett jättekap.

Ön har öppet för allmänheten fre-sön mellan10-19 typ. Färjan över är gratis och avgår precis bredvid färjan till Staten Islands. Man kan numer hyra cyklar på ön om man vill eller så går man runt ön vilket inte tar mer än en timme om man pinnar på lite.
Ett mycket trevligt utflyktsmål om man har lite tid över.


Vi började med att slappa lite och kika på downtown Manhattan. Jess börjar bli bättre och bättre på att slappa. Practise make perfect som man säger.


Sen tog vi en promenix runt ön. Här är Jess med de södra delarna av Manhattan i bakgrunden.


Frihetsgudinnan är aldrig långt borta. En riktigt bra drive så når man över...


Det står massvis med gamla militärbyggnader på ön, de flesta står idag tomma.


Nån gång i början på 1900-talet när ingen ville vara i armén började de bygga lite sjyssta hus som man kunde få bo i om man gick med i armén. Idag bor ingen här men husen står kvar.


Efter en runda runt ön kom vi tillbaka till norra sidan av ön. De södra delarna av Manhattan stod kvar.


Man blir trött av att promenera. Jess tar en tupplur innan vi tog båten tillbaka. Det är nån sorts vallgrav från 1800-talet bakom oss tror jag. Oklart.


Man blir liksom aldrig trött på denna vy. I love it!


På väg tillbaka har man en trevlig utsikt.

Inga kommentarer: