fredag 11 juli 2008

Ghost Riders

Vi har på senare tid sett fler och fler vita cyklar så fastkedjade lite här och var i New York. Som ett brev på posten hade sen magasinet New York en artikel om det häromveckan.

Det är en grupp människor som börjat sätta upp vita cyklar, såkallade Ghost Bikes, som ett minnesmärke över de som dör i cykelolyckor här i New York och numer även i andra städer.

Varje dag beräknar man att över 130.000 människor cyklar runt i New York.
Förra året dog 23 cyklister i den hetsiga New York-trafiken.

Ni kan läsa hela artikeln här.


Den här cykeln dedikerades till Alvaro Olsen som dog, påkörd av en lastbil, den 16:e April i år. Cykeln står på 6:e avenyn och 34 :egatan.


Denna cykel dedikeras till David Smith som var på väg uppför 6:e avenyn när passagerardörren på en bil plötsligt öppnades. Han flög i backen framför en ankommande lastbil och avled på plats. Detta var i December 2007. Cykeln står på 6:e avenyn och 36:e gatan.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det var just därför vi hade cykelhjälmar när vi cyklade runt Manhattan, men en viss lyxman var för fåfäng för det. Skärpning! Befinner mig just nu i er svenska lägenhet i Solna. Väntar på syster-yster som slutar jobbet om några timmar. Imorgon blir det shopping i storstan. Ha en bra helg!

Lyxmannen sa...

Där har du en liten poäng syster.
Låter fint med lite shopping men du spar väl pengar tills i September eller?

Anonym sa...

Självklart! Nu blir det bara lite förshopping inför vad som komma skall. Grattis till framgångarna i softbollen!