onsdag 23 juli 2008

Montauk - Long Island

Vi är i Montauk längst ut på Long Island. Har en risig internetuppkoppling så ev blir det inte så mycket bloggande härifrån.

Tog tåget ifrån Penn Station imorse och tre timmar senare släppte de ut oss mitt i ingenstans typ. Om ni sett filmen "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" med Jim Carrey så är det till Montauk han åker med tåget.

Montauk ligger en bit förbi det fashionabla Hamptons där de superrika hänger.
Vädret är sådär, ganska varmt men molnigt. Fick bli en rejäl promenad på stranden och sen kika runt lite i Montauk som inte är speciellt stort.

Imorgon ska vi hyra lite cyklar och trampa runt om vädret tillåter. Startar morgondagen med lite barfotalöpning på stranden om jag vaknar på rätt sida...


Så här ser det ut i mil efter mil. Långa stränder och stora vågor. Detta är ett par meter från vårat motell. Påminner lite om den svenska västkusten?


Marta kör morgongympa på stranden. Ligger några rejäla pjäser på kullen till vänster. Ett par miljoner dollar kan du få ge för vad vi skulle beteckna som ruckel. Bra läge kostar även i denna del av världen.


Jess på väg till beachen med vårat sunkmotell i bakgrunden. De kan dock konsten att ta betalt här ute. Det mesta är dyrare än Manhattan som annars är det dyraste du hittar i USA.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Godmorgon på er "globetrottar"!!
Det är otroligt vad mycket vackert ni upptäcker. Snart måste minneskortet vara fullt? Gläder mamma att ni besöker ett och annat museum också, men naturen är ett enda stort museum om man bara upptäcker den. Arbetar för fullt - tro det eller inte! I helgen är sista "mosterstädningen" - puh! Emma täcker upp - bra.
Ta hand om varandra - kram mamma Margareta

Anonym sa...

Maggan!

Ring om du ska ha hjälp!

/P

Anonym sa...

Vaknar på rätt sida soluppgången/solnedgången? Eller vilken sida ska du vakna på?
/V

Mallis in real life sa...

Finns det några motell i USA som inte är sunkiga?

Hur som helst verkar det trevligt. Helt sjukt vad mycket du/ni har hunnit se i USA. Längtar tillbaka. Alltid.

/Mallis

Anonym sa...

V: Gick inte att löpa igår. Storm på stranden.

Mallis: Mycket sunkhotell blir det. Jag har iofs inge problem med dem, det är mer Jess som inte gillar heltäckningsmattor.

Vi börjar samla på oss en del erfarenheter från landet i väster. Har ju inte så mycket mer tid på oss så det gäller att maxa! ;)