lördag 19 juli 2008

Lyxmannens första home run

Igår kväll var jag och Jess återigen med och förstärkte Wolfpacks softballag. Och vilken skillnad Team Sweden har gjort för Vargpacken! Innan vi kom med i laget hade de 0 vinster och 4 förluster. Efter att både Marta och Jess numer spelar regelbundet är de obesegrade över 2 matcher.
I softball/baseball så slår lagens vassaste slagmän som nummer 3-4-5 i rotationen(man är 10 pers som slår). Jess slår numer som nummer 4 och Lyxmannen som nummer 5. Ett bevis på vilken klass Team Sweden håller.

I första inningen igår kom också Lyxmannens första home run någonsin. Fick på en riktigt bra träff och bollen seglade över alla tomtar som spelade outfield. Kunde jogga in sista biten och fick välförtjänta applåder från övriga lagkamrater. Det var en såkallad Grand Slam då de stod folk på alla tre baser. Många bra spelare går igenom ett helt liv utan att slå en Grand Slam.
De var lite kritiska till hur jag svingade träet i början men numer är det ingen som ifrågasätter min "golfsving". Efter en home run och diverse bra träffar igår är det snarare de övriga i laget som bör fråga Lyxmannen om råd.

Jess fick också kliva in i spelet på allvar igår när hon fick spela 2nd base vilket är en av de svåraste positionerna att spela på i softball/baseball. Hon skötte sig utmärkt och lär bli kvar där säsongen ut. Hon blev aldrig bränd och kom således runt banan 4 gånger vilket ger 4 points till laget. Stabilt.

Matchen slutade 24-6 till oss efter att vi tagit ledningen med 13-0 i första inningen där Lyxmannens home run gav 4 points bara den. Imponerande seger.


Lyxmannen är nöjd efter sitt livs första home run.


Jess pustar ut efter ett av sina varv runt planen.


Ed "Parro" som var så sliten ute i New Hyde Park för ett par veckor sen är också med och lirar. Han hälsar att han inte kan närvara vid första Skutt i höst, tyvärr Nadja! (Skutt är ett gymnasiedisco i Köping)


Marta testar masken som catchern använder. Inte helt olik Anthony Hopkins i "När lammen tystnar"

6 kommentarer:

Familjenspel sa...

Fråga, ni verkar ju ha jäkligt skoj där borta.. kommer ni att stanna kvar eller blir det hem till Sverige sen?

Anonym sa...

Den där masken kanske vore nåt för Outletkungens sortiment.../K

Jessica sa...

J&I: Vi har det rätt bra måste jag säga. Men allt har ett slut, och för våran tid i New York blir det oktober/november. Martin måste hem och återgå till sitt jobb nån gång :)

K: Skulle nog inte dra ner försäljningen i alla fall!

Familjenspel sa...

Halloj!

Vi kommer vara i NY mellan 1-14 aug.. den varmaste tiden kan jag tänka mig :)

Jag(Jocke) vill gärna se ngn sport men har förstått att det verkar bara vara Basebollen som är igång då.. lite trist :D

Våra huvudmål i NY är mat, shopping och mera shopping :)

Alla tips mottages varmt!

Kramar Jocke & Ida

Anonym sa...

Vi har det galet bra här borta. Ibland tänker man inte på hur jävla fantastiskt bra vi har det. New York är en skön stad och de delar av USA som vi sett är klockrena. Folk är supertrevliga och naturen enormt skiftande!
Jess får återkomma med lite tips på bra shopping.

Om maten får kosta lite här i NY så finns det massvis med sjyssta ställen.
Två ni absolut inte ska missa är Bann och Peter Luger. GRYYYYMT bra!

Anonym sa...

K: Jag har sett sortimentet i Outlekungens affär och den där masken skulle passa perfekt bredvid hans eget märke Panama som inte direkt säljer som smör...