torsdag 31 juli 2008

Shops at Columbus Circle

Idag skulle det bli en dag fullproppad med shopping var tanken. Vi skulle första kika en snabbis vid Columbus Circle på 8:e avenyn och 60:e gatan för att sen dra vidare till 5:e avenyn och sist Bloomingdales.

Efter att ha hängt på låset till Hugo Boss-butiken kl 10.00 så var vi hemma igen för att lämna kassar vid 14.00 utan att ha kommit längre än till Time Warner byggnaden och det som kallas Shops at Columbus Circle. Den börjar växa ut till en stor favorit!
Det är för övrigt här som New Yorks dyraste restaurang, Per Se ligger.

Började som sagt på Hugo Boss där Johan handlade en sjysst luvtröja. Nästa stopp var New York Running Company som är en ren löpaffär. Alla tre köpte varsina par löparskor och även Magnus "Granen" Granqvist fick ett par. Marta köpte ett par Adidas Supernova.
Därefter gick Tove loss i Sephora-butiken medan jag och Johan blev förföljda av en disorienterad, sjungande, gigantisk african-american kvinna. Vi lyckades skaka av henne bland några smala hyllsektioner inne på Sephora. Läskig upplevelse. Jag menar, snubblar du och får henne över dig så har du gjort ditt i detta jordeliv.

Fortsatte sen shoppingen på J Crew som är en riktigt sjysst affär med lite udda men skön och framförallt färggrann stil. Grymt mycket snygga tjejkläder för den arbetande kvinnan. Jess har gått loss här åtskilliga gånger. Tove köpte på sig ett antal tröjor och någon kofta.
Tog sen en snabbis på True Religion som precis öppnat sin butik här. Johan köpte en batik-tröja och Tove ett par sjyssta jeans.
Sen blev det ett besök i Solstice som är en affär med mängder av solglasögon. Johan köpte på sig ett par Dior. För övrigt exakt likadana som Tove köpte i Sverige för några veckor sen. Vi ser fram emot att se dem på samtidigt. Kanske kan de köpa liknande träningsoveraller också? De kostade dryga 300 dollar vilket får anses vara ett kap då Tove gav dryga 3500 SEK för dem i Sverige.
Lyxmannen fick nöja sig med ett par nya sköna brillor från Oakley. Ynka 150 dollar.

Vi tog med oss lite mat hem och sen när vi skulle ut igen var klockan så mycket så Johan och Tove hann bara dra till Abercrombie och byta ett par plagg innan de var tillbaka igen. De vilade en timme sen var det dags för dem att dra på Bruce Springsteen ute på Giants Stadium.

Imorgon laddar vi för lite löpning på morgonen, arbete även för Lyxmannen, AfterWork nere kring Wall Street och något fint steakhouse på kvällen. Potentiellt en bra dag. Gäller att ladda rätt bara.


I Time Warner-byggnade ligger det alltså en massa affärer. Christoffer Columbus vakar över Columbus Circle från sin staty. Hela källarvåningen ockuperas av Wholefoods som är en förträfflig mataffär.


Det tar på krafterna att shoppa. Marta som har lite mer erfarenhet av sån här intensiv shopping körde armhävningar och situps under den dryga timme våra gäster sov. Eller så gjorde han nåt annat. Oklart.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Armhävningar och situps för Martas del. Hmm, syn på den!

Kram

Jessica sa...

Köpte Johan batik?? Vad har hänt?? Har du lyckats återinföra batik-trenden, Martin?

Jag tar också en syn på armhävningarna och situps:en....

Anonym sa...

Säger detsamma; Batik?? Eller är det du som försöker haussa batik här på bloggen Marta?
Bildbevis tack.
/v

Anonym sa...

Hugo Boss, Dior etc känns helt Johan, men batik måste ju vara en blålögn av Marta!? ;)

Fräscha A&F shorts Johan har införskaffat iaf!

//Pappa & Mamma Kung

Anonym sa...

Batik kan vara en kantboll. Den är iaf flerfärgad i samma färg. Typ. Kommer ev bild på den vad det lider.