måndag 28 juli 2008

Golf at Wild Turkey

Dag två inleddes redan 06.15 med att Bodares väckarklocka ringde. Inte riktigt vad man var sugen på efter att ha somnat 00.30 men det var bara att slingra sig ur skeden som jag och Superswede-Grobecker sovit i och pallra sig in i den fräscha duschen.
Ingen frukost på det utan direkt till banan för att slå ut 07.42.

Spelade den MYCKET trevliga Wild Turkey som var ännu mer upp och ner än Great Gorge. Fairways och greener var i mycket bra skick så detta är en bana vi mer än gärna återvänder till.

Spelet var dessvärre en smärre katastrof, kanske beroende på uppladdningen. Banan var också ganska exakt 6000 meter lång vilket är en hel del. Köpings Gk är ju tex dryga 5500 meter. Inga hål som var direkt lätta utan alla hade sin lilla utmaning.
Marta och Superswede-Grobecker sköt båda 89 och Bodare en del mer. Lyckades få till oavgjort mot S-G trots att han återigen ledde med ett inför 18. Jag är hans Nemesis!


Första håler var ett fint golfhål. Till vänster ser man 18:e fairway.


Redan på hål 2 kunde man ringa in sin beställning till restaurangen så de hade maten klar efter 9 hål. De tappar aldrig fokus på mat här i USA.


Här det 11:e hålet, par 5, 544 yards, som kommer tillbaka längs en radda med hus som har rätt sjysst utsikt.


Bodac slår ut på det 4:e hålet, par 4, 431 yards. Banans svåraste hål. Det är inte så ofta man har chansen att slå in i någons vardagsrum i Sverige. Här i USA ligger det ofta en massa hus längs banorna. Ingen av oss träffade tyvärr något hus. Det skapar en trevlig inramning dock.


Här är senior och junior på fyrans fairway.


Det 7:e hålet är Wild Turkey´s signature hål som det heter. Det hål de är mest stolta över. Man slår över ett gamaml gruvhål. Till höger har den badplats. Ni ser flaggan precis bredvid det vita huset till vänster. Hålet mätte 190 yards(170 meter) idag och du måste landa bollen hela vägen upp till flaggan annars hamnar du i vattnet.


Det 10:e hålet var också riktigt trevligt. Par 3, 218 yards(200 meter) med en del enorma kåkar till höger. Vi gillar höjdskillnader!


Marta på det 14:e hålet som var ett par 4. I Bakgrunden ser man Crystal Springs resortern.


Marta med sitt vinnarhalsband och Superswede-Grobecker på väg uppför 18:e fairway där S-G vet att han inte kommer vinna trots att han ledde med ett...


Det fanns en hel del djur på banan. Rådjur sprang lite kors och tvärs och det fanns även MASSVIS med murmeldjur eller Ground Hogs som de heter på engelska. Vidriga djur.


Superswede-Grobecker på det 7:e hålet. Han hamnar precis i kanten och slår sen andra slaget ner i vattnet. Marta hamnade säkert på green.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vad Marta givetvis utelämnar här i texten är att spelformen under helgen var skins (Man bettar $1 per hål) och att han inte fick fler totalt än den betydligt äldre Bodare (13 var, Grobecker 10).

Då skall man komma ihåg att han var låååångt före oss andra Dag 1 (11 mot 5 och 2 mao han tar bara ynka 2 Dag 2). Han missar oxå att han var den enda som inte gjorde Birde på den vackar Wild Turkey banan :-)

Anonym sa...

Martin, håll dig till sanningen!
mamma

Anonym sa...

Räknar med att det finns betydligt mer som inte framgår men jag är intresserad och måste få lite mer fakta om djuren:
-Menar du Marta att ni klarade er från Vildsvin?
-Kan det ha varit ett gigantiskt Murmeldjur vi såg på Riksten för ett par år sedan, eller skall vi fortfarande tro att det var en järv?

/denk

Lyxmannen sa...

Bodac, vet ej vad du yrar om.

Vi körde inte djuren, det blev sån hets på första tee.

Det kan ha varit ett murmeldjur men jag har för mig att det hade långa ben? Tror fortfarande på en Järv.

Anonym sa...

Hmm, jag minns tydligt hur du fick betala mig och Superswede $6 var när vi käkade lunch... men det var väl Coca-Colan som slog till :-)