tisdag 8 juli 2008

Southport Island, Maine - dag 5

Dag 5 eller måndag som det var nu var den dag då Corina och Rudd skulle tillbaka till New York igen. Rudd skulle sen vidare till LA tisdag tror jag.

Vi åkte därför till en insjö för att köra lite ropejumping. Man hänger i ett rep ut över en klippa och sen kastar man sig ner i vattnet. Tyler har gjort detta i många år så självklart måste vi prova.
Förr kunde man gå ut till klippan men nån surgubbe tyckte det blev för mycket spring så han satte upp ett staket för den vägen så nu blev det till att simma de dryga 200 meterna över till bergshällen.

Efter att Corina och Rudd åkt tillbaka så tog Tyler jag och Betsy en tur i båten innan vi avslutade kvällen på Tylers morfars veranda med ett glas rött i varje hand. Grymt trevlig avslutning på ett gäng dagar som jag aldrig kommer glömma.

Vi lär komma tillbaka hit på ett eller annat sätt.


Här är vi på väg över till repet på andra sidan.


På väg upp för bergshällen. Som tur var hade någon sättit upp ett rep för att hjälpa till lite.


Marta svingar sig ut i vattnet. Det var cirka 20 feet(6meter) när man väl släppte taget. Lite scary men grymt skoj!


Vi fick en en guidad tur på Jon och Lucindas ena tugboat som var gigantisk! Just denna var faktiskt med och hjälpte till när de spelade in Pirates of the Caribbean 3. Däcken på sidan är flygplansdäck och inga små bildäck...


Under turen med Betsy och Tyler åkte vi förbi detta lilla strandhus. Helt ok.


Sista bilden från Cozy Harbor.


Tyler på sin morfars veranda.


Helt ok att sitta här och kika på solnedgången.


Niiiiice!


Här är hans hus precis vid vattenkanten.


Jag var välkommen tillbaka närsomhelst sa den 92-åriga krutgubben.


En liten film från "gramps" som han kallades hus.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är otroligt vackra bilder du har tagit. Jag hoppas att ni när ni kommer hem tar er tid och semestra i vårt vackra land så kommer ni att upptäcka otroligt vackra vyer här också. Mina två favoritställen är Högbondens fyr när solen skiner och går ner i havet(mums) och Kebnekaises topp när solen står högt på himlen!! En utmaning till er båda. Kram mamsen

Anonym sa...

Vi ska nog beta av dem morsan!
Kanske ska ni med igen till Kebnekaise? ;)