onsdag 16 juli 2008

Home run derby 2008

De har ju All Star weekend här i New York för baseballen denna helg. En av dagarna kör den ett såkallat Home run derby ute på Yankee Stadium. Det är lite som när NHL kör sina skills competitions men denna gång handlar det om att slå så många home runs som möjligt.

Även om Justin Morneau vann så var den sanna hjälten och den rättmätiga vinnaren Josh Hamilton.
De har ett lite udda upplägg som gjorde att inte Josh vann. Åtta slagmän kom till start. Sen kör de en runda där de fyra bästa går vidare. Ny runda med fyra där de två bästa går till final och sen en final mellan två gubbar. Man tar med sig sina homeruns mellan första och andra rundan men inte in till finalen.

I första rundan slog de flesta 6-7 home runs medan Josh Hamilton slog 28!!!! Självklart nytt rekord.

Det är också en rätt skön historia kring Josh Hamilton. Mellan 2003 och 2005 spelade han inte en enda match. Istället hade han stora problem med crack, alkohol och diverse piller. Han gjorde allt han kunde för att ta livet av sig som han själv berättar. Han tatuerade stora delar av kroppen, något han ångrar idag.
2006 kom han sen på fötter igen och lirade några matcher i lägre serier för att sen 2007 komma tillbaka och göra en säsong i högsta ligan. Han var dock mycket skadad så det är först i år han börjat blomma ut på allvar. Och som han gör det! Ingen slår längre än honom och ett tag stod hela Yankee stadium upp och gav honom rejäla stående ovationer. Då ska ni komma ihåg att New York-publiken inte är lättflörtad.

Nedan kan ni se en av hans längre slag igår. Han var mil längre än någon annan. Kommentatorn pratar precis i början av inslaget om hans drogproblem. Hur han vaknade upp om nätterna med mardrömmar...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kan du lägga ut nåt som inte funkar?

///P

Anonym sa...

Att man kan spela på högsta nivå bara något år efter kroppen varit totalt nedbruten av diverse gifter tycker jag säger mer om "sporten" än om hans insats.
I hur många sporter klarar du av att konstant tugga tuggtobak under match?
Är det någon som blir svettig under en baseballmatch?
/v

Anonym sa...

Hej Lyxmannen,

Har följt din blogg likt en paparazzi utan egentlig anknytning till dig. Bugar och bockar för trevlig läsning och för din förträffliga säkerhet ditt stundom kåseriliknande skriftspråk. Roande och upplysande på samma gång.

Dock önskar jag en manual, en checklista eller dylikt som hjälper en vanlig arbetande man att uppnå Nirvana/Moksha/Paradiset (läs lyxman) - hur går jag tillväga för att vandra samma väg?

Tilläggas bör att jag även sett dina svåra dagar som fattigman på lunchkuponger, så jag inser att även du mött prövningar.

Väl mött,

Undertecknat, Wannabe Lyxman

Lyxmannen sa...

P: Ändrade filmen
V: Du har absolut en poäng där. Josh Hamilton är en rätt skön story ändå.

Wannabe Lyxman: It takes dedication(engagemang), passion(lidelse) and determination(beslutsamhet) för att bli en Lyxman. Jag tror det krävs en del talang också, alla kan inte bli en Lyxman. Men om du har dedication, passion och determination har du en bra chans! Sen har jag kanske haft simpel jävla bonnröta också! ;)

Tack för det snälla orden om bloggen. I just love it!!

/ Eder Lyxman

Lyxmannen sa...

...och man bör ha världens bästa tjej såklart!!!

Anonym sa...

Wannabe Lyxman: Du måste ha en väldig förkärlek till att slappa om du ska lyckas som Lyxman.
En vanlig dag för Martin, tom då han arbetade, kunde se ut så här:
* Vakna runt 7:30
* Ta ett morgonbad i badkaret
* Äta frukost
* Slappa
* Åka till jobbet
* Jobba?
* Kom hem från jobbet
* Slappa
* Laga mat (det här är han bra på!)
* Slappa framför ett sportevenemang på TV
* Löparrunda
* Läggdags
* Ställa klockan mitt i natten för att se en viktig golf/tennis/rally/whatever sportevenemang på TV
* Sova vidare

Har haft äran att spendera ett par semestrar med Lyxmannen. Och normalt sett så tar man det ju rätt lugnt på semestrar, känns inte som att man behöver några extra vilostunder. Men efter en dag på stranden så är det alltid en timmes slappa som gäller innan man kan börja med maten.

Stort! Det verkar få förunnat att ha detta lugn.

/Stress-V

Lyxmannen sa...

HAHAHAHA!

Du har rätt i det mesta V! (rally kikar jag inte på men allt annat är väl spot on)

Att ha viljan att slappa tror jag också är en viktig egenskap för en lyxman. Det blir ibland långa, ensamma dagar där det gäller att kunna slappa för att få tiden att gå. Typ.

Jag ska skriva ihop några korta instruktioner så kanske det kan bli ett eget inlägg.