tisdag 8 juli 2008

Southport Island, Maine - 4th of July

Dag 2 eller 4th of July som det också var blev en riktigt perfekt dag i alkoholens och solens tecken.
4th of July är ju som bekant USA´s nationaldag och i princip den enda helgdagen som firas av glädje och inte till minne av nåt krig eller annat elände. Det var barbecue och fyrverkerier samt ett par snapsar för mycket för en ensam svensk i Boothbay Harbor.

Vi började med ett antal timmar på sjön där det dracks alkohol, åktes wakeboard och skändades friskt.
Sen hem och fräscha lite innan det var dags för barbecue hos familjen Smith. Det grillades hamburgare till 30 pers och dracks för 130 innan vi satte oss i bilarna och körde inte till stan för att kika på fyrverkerierna. Inga konstigheter att köra med ett par järn i kroppen här inte.
Avslutade sen på det lokala stamhaket med shotsrace där Lyxmannen länge var kung innan betongkepsen slog till på allvar och han tvingades abdikera. De följande 18 timmarna var en låååång plåga. Man lär sig aldrig. Typ.


Marta redo för en dag på sjön. De nya shortsen från Acquarossa blev en självklart favorit.


Cozy Harbor låg spegelblank denna första dag till havs. Niiiice.


En av killarna hade precis köpt ny hummerbåt för en dryg mille. Den var rätt stor så det var inga konstigheter att trycka på 20 pers på den. Övriga båtar la till vid den och vips så har man en flytande festlokal. Lyxmannen drack fint vitt vin hela dagen. Slank ner ett par liter då solen gör att man blir törstig.


Här gör en av killarna ett tveksamt magplask från övre däck. Tyler närmast i en risig Roma-tischa.


Ett par bilder. Till höger Captain Tyler i sina moderiktiga solbrillor.


Jon och Lucinda Smith stod för barbecuen. Det grillades en del hamburgare. Här slank det ner ett antal fina vodka/cranberry-groggar. Fint.


På väg mot fyrverkerierna inne i stan togs denna bild av en fortfarande hyfsat fräsch Lyxman. Småtrevlig.


Tyler tar en vatten på väg in till stan. Lyxmannen hann med en fin gin/tonic i bilen.


Denna bild är från Boothbay Harbor där alla hummerbåtar ligger i hamn. Det var här de fyrade av ett par hundratusen SEK i fyrverkerier.


Vi körde ut i en stor hummerbåt, samma båt som var med oss tidigare på dagen. Sen la man till bredvid andra hummerbåtar och vips hade men en gigantisk flytande pub. Lyxmannen drack här lite fingrogg i form av vodka och orangejuice. Niiiice.


Fick med en bild på en raket.


Efter fyrverkerierna var det dags att dra vidare till puben. Här dricks det carbon som det kallades. En vidrig snaps följt av ett glas guiness som självklart skall svepas. Denna passade jag på. Jag och killen till vänster här, Matt, körde sen ett snapsrace bestående av enbart Jägerbombs. Dvs en sexa Jägermeister som droppas i ett litet glas med Red Bull och dricks ur i ett svep. Nånstans här gick Lyxmannen in i dimman på allvar. Som tur var tog både Matts och mina pengar slut så då kunde vi inte dricka mer... Sista två sexorna fick vi för 6 dollar för det var allt jag hade kvar. Sjysst bartender. Kan har slunkit ner 5 eller tom 6 vändor innan det var slut på cashen. På det ett par vodka/cranberry så det var kanske inte mer än rätt att taxiresan hem inte var så skoj...


Corina, Matt, Rudd och Tyler innan kameran packades nere för gott.


En liten film från båtturen ut till fyrverkerierna.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tyler har två klockor, en svart och en vit på en av bilderna ovan... bränd!

Unknown sa...

Inte helt fel att ha en sån båt...

Anonym sa...

Tyler brände sig svårt både på armar och ben. Stor humor.

Anonym sa...

Forza Roma :) Skön blogg, följer den slaviskt.

Anonym sa...

Väx upp! Jävla märklig mentalitet att i princip rycka på axlarna åt bilkörning med grogg i handen och alkohol i kroppen! Otroligt!

Anonym sa...

Även fast du är ett roma-fan är det kul att du följer bloggen!

Vad gäller alkohol och bilkörning är det betydligt mer liberal syn på saken här i USA. De har också lite generösare regler vad gäller hur många promille du får ha för att köra.
Jag tycker absolut inte det är ok att dricka mängder med sprit och sen sätta sig i bilen.
Ska tilläggas att Tyler knaprar lite tabletter fortfarande efter sin operation så han tog det betydligt lugnare än många andra.