måndag 19 maj 2008

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers Game 7

WOW!
Så kan man nog enklast sammanfatta gårdagen. När vi klev ut från arenan hade både jag och Jess tinnitus. Det var ett SJUUUKT drag inne i hallen! Det blir gärna bra drag när 18.624 pers står upp och skriker sig hesa. Det hjälper också att 18.620 pers håller på hemmalaget. Jess var inte en av dem :)

Matchen blev riktigt spännande till slut. Det stod 89-88 till Boston med 2.20 kvar men sen missade Cleveland ett par viktiga skott vilket blev avgörande.

Det blev också en klassisk drabbning mellan Paul Pierce och Lebron James. Pierce gjorde 41 poäng vilket är näst flest i Celtics historia i en sjunde och avgörande match.
Kevin Garnett sa på presskonferesen efter matchen att det bara var att ge Pierce bollen och sen hålla sig ur vägen.
King James var ännu värre med sina 45 poäng vilket är fjärde mest genom hela NBA-historien i en sjunde och avgörande match. Han var GRYM! Tyvärr var han lite ensam i sitt lag. Delonte West gjorde 15 poäng men ingen annan i Cleveland kom över 8 points. Undrar hur nöjd han är med sina lagkamrater egentligen...
Man ska också komma ihåg att han är född i december 1984 så han är bara 23 år gammal. Ge det ett par år till och lite bättre lagkamrater så kommer han vinna några titlar.

När vi var på Amerikansk fotboll i December så betalade vi 220 dollar för biljetterna vilket vi tyckte var svindyrt och sa aldrig mer så dyra biljetter.
När vi sen var på slutspelshockey i Madison Square Garden i April betalade vi 250 dollar per biljett vilket sved rejält i Jess plånbok.
För basketbiljetterna betalade vid 300 dollar per biljett! Det var tur att jag arbetade några timmar i förra veckan så jag kunde bidra men en halv biljett iaf...

Det tog på minuten fyra timmar från det att vi rullade ut från garaget på Manhattan tills vi parkerade i p-huset i Boston.

Vi har övernattat i den lilla staden Mystic där den filmen Mystic River ustpelar sig. Det fick bli Comfort Inn inatt. 59 dollar med rabattkupong. Då ingår en fin Continental frukost.


Ett glas rosé och lite Wagamama fick bli uppladdningen inför matchen. Vindflöjeln har här köpt en Paul Pierce-ticsha vilket visade sig vara ett genidrag.


Jess med sin Lebron-tischa och Faneuil Hall i bakgrunden.


Marta och Paul Pierce. Ganska exakt lika stora biceps...


Jess utanför TD Banknorth Garden som Bostons hemmaarena heter. Riktigt risig utifrån.


Lyxmannen dricker "Mineral Water". Fick hetsdricka då Jess ville in och se uppvärmningen.


Ett bortafan och ett hemmafan.


Jag frågade denna kille "Are you playing tonight?" "No i´m hoping to get hired" Han ville bli upptäckt och anställd av någon firma. Han får nog gå till arbetsförmedlingen istället tror jag.


Vi hade FINA platser fem rader upp.


Nationalsång och ett packat garden.


De fyrade av så mycket fyrverekerier vid Bostons inspring så det blev som en dimma vid uppkast.


Man sitter rätt nära spelarena i basket. Ganska skön hall utan en massa konstiga sektioner som vi sett i vissa andra hallar. BRA drag i denna hall!


En liten video. Först sätter Paul Pierce ett jumpshot sen svarar Lebron med en trepointer. BRA DRAG!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skön upplevelse! Inte alls avis!
Såg att din blogg fått uppmärksamhet på annat håll också...
http://thomasnilsson.typepad.com/my_weblog/2008/05/shanghai-sopran.html
Ha de gott.
/Eddie

Anonym sa...

-Hej jag heter Martin och jag dricker bara cider.....

Lyxmannen sa...

Eddie: Såg det också. Thomas fixade lite jobb åt mig här i veckan, stort av han!
Den bloggen är för övrigt MYCKET bra!