onsdag 7 maj 2008

230 Fifth och puppen

Vi avnjöt en fin pava rött på balkongen igår kväll min vän Dejvid och jag. Kanske finns det inget bättre än att dricka lite rött, kika solnedgången över Hudsonfloden och prata om livets väsentligeheter med en god vän.

Vi fräschade lite sen tog vi en taxi ner till 230 Fifth. Det ligger på 5:e avenyn och 27:e gatan. MYCKET trevligt ställe nu när det börjar bli lite varmare ute.
Käkade lite skräpmat och drack ett par risiga drinkar. Man går inte hit för maten/drinkarna men väl för utsikten/coolhets-faktorn. Det är trots allt en SJUKT häftig vy som ingen stad i världen kan mäta sig med. Visst, Fredsgatan 12 i Stockholm har ju fin vy över Gamla Stan och vattnet men vafan, du ser hela midtown OCH downtown Manhattan från denna rooftop bar. Alla som besöker New York när det är varmare än +5 grader ute missar nåt om de inte går upp och kikar på detta ställe.
Man behöver inte betala inträde heller utan kan gå upp och ta lite kort och sen dra om man känner för det.

Vi satt och njöt av utsikten ett par timmar sen drog vi vidare för att äta lite på ett grymt bra fylle-mat-ställe. På 2:a avenyn och 7:e gatan finns ett liten skitrestaurang där man kan få grym fyllemat! De serverar bara pommes frites i en strut sen får du välja mellan 34 olika dipsåser till. Så jävla fint!
Blondin-Tove valde cheddar cheese och deras GRYMMA sweet chili/mango chutney sås. Jag tog deras world famous sweet chili/mango chutney sås och vietnamese pineapple som också var riktigt fin.
Dejvid hade tyvärr hamnat i fest-puppen och vägrade äta. Han ville festa men jag och Blondin-Tove var så jäkla hungriga så vi tvingade han att hänga på. Dejvid ville bara dricka men pommes frites-stället har inget serverings tillstånd men det löstes genom att Dejvid gled in till mataffären bredvid och köpte på sig ett par öl som han såklart fick ta med sig in på pommes frites-stället. Vi käkade på ett tag och skulle sen dra vidare men alla som nån gång hamnat i puppen vet hur svårt det kan vara att ta sig ur den.
Denny Hedenström tex har ju hamnat i ett antal golf-puppar och han har aldrig tagit sig ur en. Så fort man hamnar i puppen så är det kört. Det är bara att lämna in och komma igen en annan gång. Även vår vän Hacke känner till detta. När vi var i Tunisien och spelade golf hamnade Hacke i den sura golf-puppen. Han torskade fem matcher på fem dagar och fick åka hem och försöka jobba bort puppen.

Medan Dejvid surade försökte jag och Blondin-Tove hitta ett dansställe men det var tungt att släpa runt på Puppen-Dejvid så till slut fick vi ta en taxi hem. Surt.

Idag tar vi nya tag. Ska precis sticka till Pacha för att kika Armin van Buuren som är en av världens mest kända Dj´s. Kanske har Dejvid jobbat sig ut puppen. Det visar sig om ett tag.
Kika på Pachas hemsida under Photos så ser ni som vet nåt om Trance att de har haft hela världseliten på plats i år. Kanske är det världens hetaste klubb om man vill dansa lite...


På vår balkong innan avfärd. Dejvid innan han hamnade i Puppen, Blondin-Tove och Marta.


Så här ser det ut från 230 Fifth. Empire State och till höger ser man Chrysler Building.


Vi hade tyvärr en risig kamera med oss så korten blir därefter.


Dejvid på pommes frites-stället med sin öl han lyckades köpa. Här börjar klockan bli sent och Dejvid har hamnat i festpuppen.


Notera hur sliskig såsen är. Det är sweet chili/mango chutney såsen som droppar...


Här dricker Blondin-Tove och Dejvid upp sina öl vid 06.08 en onsdagsmorgon.

8 kommentarer:

Mallis in real life sa...

Pacha i all ära men jag tror Cielo är bättre om man vill stuffa till kända dj:s som Danny Krivit, Fransois K eller Louis Vega.

Jag föredrar ju housemusik och har insett att Cielo is the place to be. Har du varit där?

230 Fifth kommer det definitivt att bli!

Anonym sa...

"Det är trots allt en SJUKT häftig vy som ingen stad i världen kan mäta sig med."
Måste bara vara lite nyfiken vilken stad som har den näst bästa vyn i världen (kanske kan man tom få lyxmannens topp 10)?
Platsar möjligen Mariehamn med utgångspunkt Arkipelag?

När det gäller puppen har jag all respekt för Dejvids handlande. Ingen har någonsin eller kommer någonsin resa sig ur en riktig pupp. Jag minns själv även Innebandykorp-SM i Eskilstuna som en av de i efterhand roligaste pupparna, för de kan nämligen vara det med lite distans.

/Denk

Anonym sa...

Sur-puppen är som sagt inte helt lätt att ta sig ur. Den växte till sig iom att man ständigt hade en lagpolare som var under all kritik. Men när singel-spelet (skins-game) väl kom igång så dominerade man stort! Jag och Kalle, i denna blogg mer känd som P eller Outletkungen, spelade byxorna av Lyxmannen och delade broderligt på antal vunna hål.
Lyxmannen blev därmed skyldig en och annan penning och kallas fortfarande i allmänna ordalag för MLK (Martin Looser King). Varken jag eller Outletkungen har dock sett röken av våra vinstpengar och vad jag förstår jobbar Lyxmannen fortfarande av den skulden. Men i en lyxmans arbetsbeskrivning står det inte "Jobba" på någon punkt så det lär väl ta sin tid... Det slutar väl som vanligt med att Pämpa får gå in och köpa ut honom.
Man vill emellertid inte låta Pämpa slita ut sig och binda mer ris på hennes arbetarrygg (vilket Lyxmannen dagligen gör med sitt ideliga shoppande) så jag ska låta udda vara jämnt och stryker skulden. Lyxmannens samvete drar härmed en suck!

/Hacke

Anonym sa...

Hur world famous kan en sweet chili/mango chutney sås vara?
/v

Anonym sa...

En liten kommentar till bilderna på Marta!
Bild 1: Klassisk italiensk lite laid back stil, med bringa...

Bild 2: Lite svårare, det italienska kvar men annars ser det ut som en vanlig avslutning för en fyllesvensk

Sista bilden med påsdricka är helt underbar!!! / K-ör
PS Kör den italienska!!

Anonym sa...

Stryka skuld!!???

Hacke: Tala för dig själv.

//P

Lyxmannen sa...

Mallis: Inte varit på Cielo men det ligger nära till hands att det blir ett besök där tror jag.

Denk: Arkipelagen på Åland en tidig morgon är aldrig fel. Håller även utsikten från Casa Sandelins bubbelpool som "ok"

Hacke: Har jag varit skyldig dig pengar? Kommer inte ihåg nån förslust.

V: Den är världskänd i det området kring 7:e gatan och 2:a avenyn...

K-ör: Mycket bra sista bild där, klassiska amerikanska fyllesvin!

Anonym sa...

Outletkungen: Vill inte att Pämpa ska slita ut sig. Det är ju trots allt inte hennes fel att Lyxmannen har svårt med spelet...

Lyxmannen: Det första man blir blind på är ögonen.

/Hacke