söndag 4 maj 2008

Shopping in Soho

Vi har för tillfället besök av Martas arbetskamrat som vi kan kalla Dejvid och hans flickvän Blondin-Tove.
Dejvid har tyskt och amerikanskt pass men bor och arbetar i Sverige. Han gick ut Handels förra året som kursetta och får väl anses smart. Inte som lyxmannen men ändå above average.
Blondin-Tove läser till civilekonom och hjälper ett av Sveriges största skoföretag med en del saker. Hon har sjuk koll på modet vilket ni kommer märka lite senare under veckan.

Lördagen bjöd på molnigt väder så vi valde att glida runt i Soho för att se om vi kunde göra några kap. Tog tunnelbanan ner till 14:e gatan och började med en fika på Magnolia Bakery, som ligger i Greenwich Village, då Blondin-Tove är ett stor Sex And The City-fan. Tydligen är huvudpersonerna i Sex And The City och käkar en del på Magnolia Bakery. Trots den tidiga stunden var det kö ut på gatan.

Vi gled sen ner till Soho och strosade runt i affärer tills Dejvid hade ett stort åskmoln över huvet som inte ville försvinna. Han är måttligt intresserad av shopping ska tilläggas.

Tog sen en tunnelbana hem och sov ett par timmar innan vi käkade lite mexikanskt på 9:e avenyn.
Klockan blev ganska sen innan vi käkat klart men vi tog oss ändå ner till Superswede-Grobecker för lite drinkar. Han bor som bekant riktigt sjysst på 57:e våningen men det var tyvärr dimma så vi såg ingenting. Här ser ni hur han bor om ni nu glömt det.

Det visar sig såklart att Superswede-Grobeckers besök, fyra tjejer och noll grabbar, har pluggat på Handels med Dejvid. Världen är så liten ibland så jag undrar om alla känner alla?
Det blev bra med tugg innan vissa gav sig ut i New York natten vid 02.00. Andra åkte hem och sov då de har match kl 11.00 söndag morgon plus att de var lite jetlaggade.


Här är vi på Bleecker Street. Jess, Dejvid och Blondin-Tove.


Blondin-Tove på Magnolia Bakery.


Det blev ett par olika cheesecakes och en vanilla cupcake sen satte vi oss i parken utanför och åt tills vi inte orkade mer. En bra start på dagen helt enkelt.


En random dörr och tre tomtar.


Dejvid ville köpa tidningen på kiosken som han alltid gör på lördagar. Denna kiosk var dock inte en sån kiosk han är van vid från Sverige...


Vi lucnhade på Bar 89 som har riktigt fina burgare! Ligger på Mercer Street i Soho. Deras toaletter är lite speciella. Först när man gått in och låst får man lite privacy. Dejvid har precis kommit in på sin toa här medan Tove redan låst.


En typisk gata i Soho. Kullerstenar och brandstegar. Tittar man noga ser man Chrysler Building långt bort.


Broadway söderut från 7:e gatan ungefär.


"Shop til you drop" är ett uttryck som Blondin-Toves fötter fick smaka på. Efter sju timmar på stan tog vi tuben hem från 23:a gatan. Jess med ett par kassar från Steve Madden och Blondin-Tove med en från Forever 21. Kommer nog bilder på det som inhandlats vad det lider...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vem är inte ett fan av Sex in the City?!
Men cup cake på Magnolia bakery är väl ändå lite överskattade. Smakar mest som en torr sockerkaka med ett lager stelnat socker på.
Håll er till shopping. Martin måste ju tänka på figuren nu efter 10 kebaber
/V

Anonym sa...

Hej, Pa Ko Samui Aveny ar inte shoppingen lika intensiv som i New York. Dessutom ligger affarerna sa nara gatan sa grjerna ar skitiga. Men jag lovar att klimatet ar battre. Till och med en badkruka tycker det ar varmt i vattnet. Hela Ko Samui ganget halsar

Lyxmannen sa...

V: Lite överskattat kanske. Jag gillade deras cupcakes dock men jag gillar det mesta.
Idag blir det långpromenad för att få ner fettprocenten lite. Invägnignen igår var inge rolig...

Ko Samui: Kul att ni kommit fram ordentligt!