måndag 12 maj 2008

NBA playoffs 2008

Andra USA-bloggare skriver om det stundade presidentvalet men inte lyxmannen. Han är BRUTALT ointresserad av politik men desto mer intresserad av sport. Därför kommer här ett sportinlägg.

NBA-slutspelet har nått kvartsfinalerna och det är riktigt skoj att kika på basket för tillfället. Massvis med profiler och några grymma matcher så här långt.

Western Conference Semifinals 1
LA Lakers-Utah Jazz
Denna matchserie står 2-2 i matcher efter att Lakers tagit ledningen med 2-0.
I Lakers hittar vi årets Most Valuable Player och således världens bästa basketspelare för tillfället, Kobe Bryant. Det var hans första MVP trots att han levererat under många och han har helt klart förtjänat den. Han har burit Lakers på sina axlar hela säsongen och även nu i slutspelet. Kobe snittar 34.1 points i slutspelet, ruggigt imponerande! Lakers tradade också till sig spanjoren Pau Gasol under slutspurten av serien och tillsammans med Bryant är de Lakers vassaste vapen. De tränas av den legendariske coachen Phil Jackson som tillsammans med Michael Jordan vann sex titlar med Chicago Bulls under 90-talet. Han har även vunnit tre titlar med Lakers under tidigt 2000-tal.
Jazz bärs fram av guarden Deron Williams och hans sidekick, massmördaren Carlos Boozer.

Lakers tar detta i sju matcher. Jazz är starka hemma(40-5 i år) men det ska mycket till om de besegrar Lakers på bortaplan. Om nu inte Kobe Bryants skada han ådrog sig igår kväll är värre än befarat...

Western Conference Semifinals 2
San Antonio Spurs-New Orleans Hornets
Denna serie står också 2-2 efter att lagen vunnit sina hemmamatcher. Vi såg Spurs i Januari när vi var på vår roadtrip i Texas.
San Antonio har vunnit mästerskapet 03, 05, 07 och har massvis med kvalitet i truppen. De anförs främst av Eva Longorias(Desperate housewifes) man Tony Parker och hans sidekick Tim Duncan(2 ggr MVP). Under gårdagens match skulle Parker fråga coachen Greg Popovich(4 NBA-titlar) nåt men då sa Popovich bara "It´s your game baby". Parker var så GRYM så Popovich ville att han bara skulle fortsätta lira som han gjorde.
Hornets bärs fram av guarden Chris Paul som kom tvåa i MVP-omröstningen efter Kobe Bryant. Paul är också mycket god vän med Tony Parker så igår när det var Mothers Day här i USA bjöd Eva Longoria in Chris till deras hem för en gemensam middag. Frågan är om det är så smart att äta middag med fienden?

San Antonio tar detta i sex matcher. De har fått upp slutspelsångan nu och om inte Chris Paul hittar på ett mirakel så vinner Spurs.


Eastern Conference Semifinal 1
Boston Celtics-Cleveland Cavaliers
Denna serie står 2-1 till Boston. Cleveland har vi sett ett antal gången, bla när Lebron James gjorde 50 points i Madison Square Garden. Boston såg vi i November när vi var i Orlando på ett kort besök.
Boston vann förra året 24 matcher och förlorade 58. I år vann man 66 och förlorade 16. Det är den största, positiva skillnaden i antalet vunna matcher mellan två säsonger i NBA´s historia. Förklaringen heter Kevin Garnett(1 ggr MVP) och Ray Allen. De värvades till Celtic inför denna säsong och har båda, tillsammans med Paul Pierce, starkt bidragit till att laget vann flest matcher av alla under grundserien. Garnett kom tre i omröstningen till årets MVP. De har det bästa försvaret i NBA och har massvis med talang och rutin framåt.
Cleveland lever mycket på King James men har varit helt under isen de första tre matcherna. Om han inte vaknar ur sin dvala blir det respass för Cleveland.
Jag tror Boston tar detta över sex matcher. De är ruggigt starka hemma och de verkar fått stopp på maskinen Lebron James som kom fyra i MVP omröstningen.

Eastern Conference Semifinal 2
Detroit Pistons-Orlando Magic
3-1 till Pistons står det och det ser ut som Orlando får ge sig redan ikväll i Detroit. Pistons leds av de båda guarderna Richard Hamilton och Chauncey Billups. De är kanske NBA´s bästa "backcourt"
Orlando har "stålmannen" Dwight Howard som vann årets NBA Slam Dunk Contest med några av de värsta dunkar som någonsin utförts på en basketplan. Han är 208 centimeter lång och ett muskelberg i lyxmannens klass. Det vill till att han levererar annars är det bye bye Magic.
Detroit tar detta med 4-1 i matcher.


Det har spelats 15 matcher så här långt i kvartsfinalspelet och 14 har vunnits av hemmalaget. Detroit lyckades slå Orlando med en poäng annars idel hemmasegrar. Homecourt advantage betyder en del i slutspelet...

TNT´s pre- och halftime show är stor underhållning. De har Charles Barkley i studion och han sågar allt och alla. Typ Niklas Wikegård fast ett par resor bättre. Det är sånt skönt tugg så man ser hela tiden fram emot halvtidspausen.

Det är brutalt mycket hårdare spel nu i slutspelet än under grundserien. Vi såg kanske 75 grundseriematcher(på tv och live) och en enda gång blev en spelare "utvisad" för tufft spel. Nu i slutspelet händer det mer än varannan match att någon ryker. Ni ser några av de värsta övergreppen nedan.


Här är det Rajon Rondo i Celtics som under första rundan mot Atlanta bjuds på en åktur av Marvin Williams.


Detta är också första runda. Jason Kidd i Dallas Mavericks tappar humöret och bjuder Jannero Pargo i New Orleans på en fin flygtur.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du ,det där var ett långt inlägg. orkar inte äns läsa. iponerad över insatsen...

/A.et

Anonym sa...

Knappt foul på de där angreppen... eller?

/Hacke