måndag 26 maj 2008

UFC 84 - ill will

Efter en rätt slö dag där vi var rejält slitna efter en natts pokerspelande bestämde vi oss för att försöka få tickets till UFC 84. Vi gled förbi insläppet till arenan vid 16.00 och då skulle billigaste "svarta börs-killen" ha 400 dollar per biljett. Lite väl dyrt tyckte vi så vi gled iväg och lirade poker ett tag.
Vid 19.30 gled vi sen tillbaka och snackade med samma kille och fick då tre biljetter för 500 dollar tutti. Det var vi och lite drygt 17.000 till som bänkat oss för att se några av de största namnen inom Mixed Martial Arts. Riktigt stort att ha varit på ett UFC event.

I November 1993 startade det som nu är USA´s snabbast växande sport Ultimate Fighting Championship.
UFC 1 var ett event som skulle fastställa vilken kampsport som egentligen var den bästa. På plats var en boxare, en karatenisse, kickboxare, jiu jutsu killar, judo och nån annan variant av kamsport. Det fanns väldigt få regler i början. Det enda du inte fick göra i princip var att peta den andra i ögonen eller bitas annars var det mesta tillåtet. En kille fick bryta en av de tidiga matcherna för att den andra killen matade honom med pungslag. Sånt är inte tillåtet längre.
Domarna var inte så vakna i början så det blev en del rätt otäcka knockouts. Ni kan sen youtube-film från UFC 1 här. Återigen inget för känsliga läsare..
UFC införde sen lite regler för att göra det hela mer rumsrent och idag är det ett enormt intresse runt om i världen för denna typ av kampsport.

Den matchen vi mest sett fram emot slutade efter 36 sekundet när Wanderlei Silva golvade Keith Jardine så det stod härliga till. Jag är inte helt bekväm med dessa knockar måste jag säga.
Såg också BJ Penn dominera sin match mot Sean Sherk. Penn, vår nya favorit, lär vi höra mycket av i framtiden. Han hade en grymt skön låt till sin inmarsch. Gjorde sitt till att 16.999 höll på Hawaii-födda BJ också. Blev ett skönt drag när han klev in till ringen. Låten, som kommer igång efter 1.20, hittar ni här


Packad arena med en hel del kändisar vid ringside. Hade tyvärr inget superobjektiv med mig denna gång...


Så här ser den ring de använder ut, den kallas Octagon.


Här har Wanderlei nitat Jardine rätt hårt.


Här är Wanderlei Silva på ingång.


Den legendariska announcern Bruce Buffer introducerar här Wanderlei "The Axemurderer" Silva. Jag skulle inte gå upp i en Octagon med honom för 1 miljon SEK!

1 kommentar:

Anonym sa...

Nja, jag tycker man ska bojkotta sådana evenemang.
/v