lördag 10 maj 2008

Bann Restaurant

Vi har en ny favoritrestaurang här på Manhattan. Bann heter den och serverar Korean Barbecue enligt dem själva. Den ligger på på 50:e gatan mellan 8:e och 9:e avenyn.

Vi började den sista kvällen med våra vänner Blondin-Tove och Puppen-Dejvid på Hudson hotell och deras skönt inredda bar. Vi bodde här en vecka förra sommaren och har kommit tillbaka ett par gånger för både mat och drinkar. Det är en mycket bra start på en utekväll.

Vi tog sen en taxi ner till Bann och fick vårat bord rätt omgående. Kikade lite i menyn och beställde sen fyra olika kötträtter och en mixed sallad till det. Servicen var perfekt och maten var nog det bästa vi ätit sen vi kom hit tror jag. Om och om igen sa vi alla att det var så fruktansvärt gott!
Puppen-Dejvid tyckte dock att det var lite mycket mat och att vi aldrig skulle orka äta upp allt. Två timmar senare var det tomt i alla skålar...

Personligen är jag svag för sån här typ av mat, när man får steka den själv. Har varit i de franska alperna ett par vändor och där käkat mycket fondue och "Bouef on stone" och det är alltid lika trevligt att sitta i ett par timmar och äta och dricka gott i goda vänners lag.

I Zagat-guiden får Bann 24(mat), 24(inredning), 21(service) $46 vilket är bra.

Det blev sen hemfärd och stupa i säng då vissa var slitna efter en tripp till Atlantic City.


Blondin-Tove, Jess och Puppen-Dejvid dricker drinkar på Hudson hotel.


Lite halvrisig bild men ni får en uppfattning om hur det ser ut. Det är nån känd designer som inrett hotellet och även baren. Oklart vad han heter.


Blondin-Tove, Jess och Puppen-Dejvid hugger in på den smaskiga maten. Det var ett väldigt prisvärt ställe. Vi beställde in fyra kötträtter och en mixed sallad plus en pava rött och betalade under 200 dollar inklusive dricks. Hit kommer vi garanterat återvända!!


I överkant ser man det röda biffköttet och den mixade salladen. I nederkant har vi det kryddstarka fläskköttet, lammet och längst ner kycklingen. I mitten syns stekbordet som vi grillade alla ingredienser på. Det var även en massa grönsallad, ris och små röror som ingick så det blev trångt på bordet. Att man fick äta med pinnar gjorde att det tog extra tid men också att man fick i sig extra mycket mat.


När vi skulle gå ville Puppen-Dejvid känna lite på level-5 svärdet som hängde på väggen...


En liten filmsnutt från Hudson hotell.

Inga kommentarer: