tisdag 20 maj 2008

NBA - Conference finals/Draft lottery

Lyxmannens tips för en dryg vecka sen var spot on vad gäller vilka som skulle avancera till semifinaler i NBA-basketen. Ikväll börjar semfinalerna med matchen mellan Boston och Detroit. Här kommer ett bombsäkert tips.

Eastern Conference finals
Boston Celtics - Detroit Pistons
Finns inget som talar för att det INTE går till sju matcher. Boston har 8-0 hemma och 0-6 borta i årets slutspel. För Bostons del är det nog viktigt att Ray Allen börjar producera lite framåt. Kanske kan Kevin Garnett gå in och dominera framåt nån match också och inte bara bakåt?
Detroit får tillbaka Billups som varit borta ett par matcher. Det är för sjätte året på raken Detroit är i Conference Final, ganska imponerande.
Lyxmannen tippar Boston i sju matcher.

Western Conference finals
Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs
Detta blir ett Battle of Champions. Dessa båda lag har vunnit NBA-mästerskapet sju av de senaste nio åren. Det lär också bli en serie som går till sex eller sju matcher. San Antonio lyckades slå New Orleans i sjunde och avgörande matchen igår på bortaplan vilket såklart imponerar. Lakers är dock mer storvuxna än New Orleans så jag tror Spurs får problem där. Att Lakers sen har Kobe Bryant gör nog att de vinner detta.
Lyxmannen tippar Lakers i sex matcher.

En av de bättre sakerna med basketsändningarna här i USA är att coacherna bär mikrofon hela matchen. Man får höra precis allt som sägs under matchen och de har både kameror och mikrofoner i omklädningsrummen. Under grundserien bär även en spelare i de båda lagen mikrofon.
Sånt skulle man vilja se i det svenska fotbollslandslaget. En mick på Zlatan och Lagerbäck det vore STOR tv-underhållning!

Det lottades också i draften för nästa säsong idag. Chicago Bulls vann lotten och får välja först. Miami Heat som hade sämst statistik förra året får välja som tvåa.
De flesta verkar tycka att Michael Beasley ska gå som etta men Derrick Rose som anses vara nummer två är från Chicago så vi får se vad de väljer.
Det sjuka i det hela är att de lottar om vilket lag som får välja först. I NFL och NHL får det laget som är sämst året innan välja först men inte i NBA. Det laget som kommer sist har lite större chans att få förstavalet men det är inga garantier. Konstigt system.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan inte tjejen som snackar med Dekker vara Summer Glau från samma serie (hon var även med i världens bästa serie; Firefly)?