lördag 1 mars 2008

Golf i Orlando - Dag 1

Då är vi på plats i Orlando, Florida för att lira lite golf. Reunion Resort ligger bara några minuter från Disneyworld i de sydvästra delarna av Orlando. Vi kom inte till huset förrän runt 02.00 igår natt och hade teetime 0900 så det blev inte många timmars sömn inatt.
Vädret är superskönt. Runt 25 grader och en stilla bris.

Det strulade såklart med våra golfbagar. När vi kom fram till Orlando så var bagarna kvar i New York. Jörgen lyckades tjata lite på Delta-tjejen som tog emot vårat klagomål så vi fick hyra grejor på Delta tills vara grejor kom fram.
Första rundan spelades därför med lånade klubbor. De var dock sprillans nya så det gjorde inte så mycket. Surt att inte få testa nya drivern men det löser vi imorgon. Jörgen och Superswede-Grobecker lånade golfskor också då deras låg i golbagarna som var på väg från New York.

Dag 1 spelade vi Tom Watsons bana. När du kommer upp till klubhuset står det några gubbar och hälsar dig välkommen. De tar hand om dina klubbor och visar var du ska betala greenfeen. Sen är det bara att gå till drivingranger där de har lastat på dina golfklubor på en golbil och ditt namn står på bilen. SERVICE!
Rangen är självklart gratis och du kan stå där tills en av de som arbetar på resorten ropar ut ditt namn då vet du att det är dags.
På 18:e green står det sen en kille och tvättar dina klubbor när du kommer in och om du ska spela imorgon igen kan du lämna alla grejor till han sen hämta dem igen på drivingrangen dagen efter. SERVICE!

Efter avslutad runda så var vi och käkade på Chili's och sen styrde vi kosan hemåt igen. Väl hemma blev det såklart fokus poker.
Vi lirade tills efter 02.00. Från början enbart Texas Holdem men efterhand som drinkarna sköljdes ner och berusningen tilltog så började vi lira Omaha, 7-card stud och Crazy Pinapple. Mycket trevligt!


Detta var vad vi fick med av vår golfutrustning. Marta hade packat sina golfskor i sin vanliga väska. Rutinerat.


Marta på ett av de första hålen. Det är alltid stor risk att skicka ut bollen på någons tomt...


Vid röda ringen till vänster hamnade Marta på detta hål. Som tur var hade de inte borjat bygga något hus där ännu.


Hål 9 pa Watson banan. Mycket trevligt med MÅNGA bunkrar.


Mario, Charlie och Superswede-Grobecker puttar.




Härlig inramning på detta hål. Hus överallt.



I varje golfbil finns ett riktigt sjysst gps-system så du hela tiden vet EXAKT hur långt du har kvar till diverse hinder men framförallt till flaggan. Tittar ni noga så kan man se golfbilarna i bollen framför oss på gps:en. Så man vet när man kan slå ut.


I detta lilla hus bor vi. Det ligger precis vid banan. Mario och Charlie har hyrt en tjejröd Beetle cabriolet.


Superswede-Grobecker brände sig rejält första dagen. Fina armar ;)


Första kvällen blev vi kvar i huset och lirade poker till efter 02.00.


Marta på Tom Watsons nionde hål. Tryck pa play.


Marta på väg till sista hålet på Tom Watson-banan. Ren urskog man åker igenom.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen dålig bana. Nästan som i Tunisien minus de roséstinna Marta&Kalle-killarna.

/Hacke

Anonym sa...

hehe, man kan dra vissa paralleller med Tunis...
Skulle man dricka en pava rosé på det här stället då åker du nog ut fortare än kvickt.

Mer golf åt folket!