måndag 24 mars 2008

Påskfirande i Glen Ridge, New Jersey

Igår söndag så hade vi blivit inbjudna till Erich och Susan för att fira lite påsk hemma hos dem i Glen Ridge, New Jersey. Erich är en av de högre cheferna på börsen där Jessica arbetar. Det var han som tipsade oss om Lake George där vi var i höstas.
Det blev en sån klassisk söndagslunch som man bara sett på film förut. Det var så mycket mat så 100 pers hade kunnat äta sig mätta. Dryck i överflöd och mängder med snacks.
Det var diverse släktingar/grannar inbjudna, jag och Jess samt Annika (arbetar med Jess) med familj och alla hjälpte till med maten. Jag och Jonathan fick ansvar för att gömma ägg för alla barn. De hade köpt på sig 120 plastägg som vi gömde i trädgården. Fick en del bassning av några mammor för att vi gömde äggen i diverse träd där ungarna inte kom åt dem. Vi sa bara att de fick väl hjälpas åt.

Alla var otroligt gästvänliga och vi hade ju en del saker gemensamma jag och de andra hemmafruarna, nämligen att vi inte arbetar så det blev självklart det stora samatalsämnet.

Vi kom dit vid 11.00 och åkte inte förrän 17.30 riktigt mätta och belåtna. Fick såklart med oss mat för en vecka framåt också innan vi åkte vilket var mycket bra då lyxmannen svultit den senaste veckan...


Susan (hemmafru), Jess och Erich i köket där även lyxmannen fick stå och kämpa tillsammans med de andra hemmafruarna.


Deras hus uppe till vänster. Klassisk, amerikansk trottoar också.


Här hjälper Jess lite ungar att måla ägg. Annika till höger med sin risiga AIK-tröja.


Marta hjälpte inte till med att måla ägg utan passade på att träna på lite hoops.


Grannhuset modell större. De hade också ett gästhus som var större än det hus vi var i. Fyra pers bor här...


Marta gömmer ägg i trädgården. Hemmafruarna rasade över att barnen aldrig skulle få ner äggen alternativ slå ihjäl sig men de talade för döva öron.


Här förbereder männen ett par fiskespön som skulle användas för att fånga lite ungar. Man satte fast ett plastägg i linan sen vevade man så mycket man orkade när ungarna närmade sig. Otroligt kul tradition.


Marta fiskar lite amerikanska ungar. Det var catch-and-release som gällde.


Här försöker en stackare få ner ett ägg som Marta placerat utom räckhåll för ungarna.


Titta noga på denna bild så ser ni ett gult ägg en bit upp i stammen. Trots att de hjälptes åt fick de inte ner ägget utan en hemmafru fick hjälpa dem. HAHA!


Här står en pappa och lurar med fiskespöet i högsta hugg...


...och ungarna springer som galna efter det rosa ägget som ni ser längst till vänster i bilden.


Öl/vin/skumpa i mängder. Tittar man noga ser man också ett oranget ägg.


Lamm-kebab serverades också. Mycket fint i brist på Köpings-kebab.


Vanilla-Cupcakes serverades till efterrätt. FINT! Fanns också brownies, morotstårta, stort fruktbord och lite godis.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Marta och tjejerna är alltså ur tid. Nu är det Marta och hemmafruarna som gäller:-)
/V

Mallis in real life sa...

Det var inget dåligt påskfirande. Huset ser fantastiskt ut.

Jag tänkte kolla med dig om du har något förslag på vart på Manhattan som är bäst att bo. Vi har börjat kolla på boende och funderar på att hyra en lägenhet i en vecka. En kompis tyckte att vi skulle bo runt 34th street. Själv har jag ingen aning. Vi har oxå hört att Meatpacking district är bra.

Vi har börjat planera vår resa och lägger mycket tid på att hitta bra krogar och restauranger. Den där tapas-baren du skrev om i ditt förra inlägg verkar toppen. Sånt gillar vi.

Har du varit på Aquavit och ätit? Har hört att den är överskattad. Vi vill käka god mat, helt enkelt. Och dricka gott. Tipsa mer än gärna.

Må så gott

Anonym sa...

Vet inte vad du pratar om V, det var ju Johan som alltid var med tjejerna!

Mallis: Ska fila på lite tips och tricks. Mailar dig senare.

Anonym sa...

Hej!!
Ja det här påskfirandet kunde inte vi leva upp till i alla fall. Vi har ju precis kommit från Indien så vi fick knappt fram ett påskägg en gång - till mannens stora besvikelse. Köttbullar fick vi till och lax - gott - gott! Minus femton grader igår och idag minus fem. Vi fryser. Kylan går in i märg och ben. Kommer du ihåg och ringa dina systrar Martin!!!
Kul att ni hade besök från Köping. Hemmafru är inte det sämsta yrket Martin. Jag saknar lite köksbilder med förkläde och sånt. Ha det fortsatt bra. Kramar Mamma Margareta