söndag 30 mars 2008

The Four Seasons

Lördagskvällen spenderades på ett par riktigt trevliga ställen. Först ut var restaurangen The Four Seasons Det är en legendarisk restaurang här på Manhattan. De har bevarat inredningen som den var på 60-talet så det gav lite sköna retro-vibbar när vi kom dit.
Marta hade klätt upp sig i finjeans, vit skjorta från Panama, slips och kavaj men det var ändå på håret att jag fick komma in. En stor skylt mötte oss när gick in genom dörren, "No jeans". Vi lyckades dock ta oss in till bordet sen reste jag mig inte förrän vi skulle gå...
De har en skön dress code:
"Gentlemen wear jackets; ties are optional. If you prefer to travel without a jacket you are welcome to borrow one of ours (sizes 38-52)"

Klientelet var till 99% folk över 65 år. I Zagat-guiden står det att stället är ett "who´s who of the city". Nu känner inte vi igen så många lokalkändisar men Jess tyckte sig känna igen en dam med ett kråkbo på huvet men vi kunde inte placera henne.
Många presidenter och kändisar har käkat här, nu också lyxmannen!

Vi tog deras Pre-theatre menu och ett glas vin till det. De hade en vinbok tjock som bibeln och ingen pava rött för under 100 dollar så jag fick ta ett glas medan Jess tog mineralvatten då vi skulle på show sen och hon blir ju lite sömnig av det röda guldet. Visade sig när vi skulle betala att Jess lilla flaska med mineralvatten var dyrare än mitt glas rödvin.

I Zagat-guiden, som vi beskrev två inlägg ner, får The Four Seasons: Food 25, Decor 27, Service 26, Price $91
Riktigt bra med andra ord, men ganska dyrt...

Efter maten tog vi en liten promenad ner till Minskoff Theatre för att kika på The Lion King
Fick biljetter av IVH-tjejerna som bodde hos oss över nyår. Det var vår första Broadway-show och man måste ge dem lite cred för kostymerna. Vem kommer på hur dräkterna ska se ut!? Riktigt spektakulära scenkläder!
Mycket trevligt initiativ av tjejerna och det gav mersmak. Vi ska nog se nån mer show innan vi är klara med New York.


Retro-stil med en stor pool i mitten. Cool inredning som påminner lite om FN-huset tycker jag. Längst till höger, på andra sidan poolen på denna bild, sitter en tjej i vitt och en gammal gubbe mitt emot henne. Vi är ganska säkra på att de var ett par...


Vi satt bredvid varandra och tittade ut över lokalen. Inte standard i Sverige direkt. Vi var hela tiden rädda att göra bort oss men det enda lilla debaklet var när Jess tappade en salladsbit i knäet. Vi tror inte nån såg det.
Veronica och K-ör, notera glaset med vin i nederkant!


Martas trerätters. Prosciutto med sparris, Filet Mignon med lite grönskar och som efterrätt någon sorts choklad med frukt och grädde.


Det fanns en trappa upp till ytterligare ett rum. Där satt överklassen och tittade ner på oss i arbetarklassen. Eller tittade på Jess iaf, jag arbetar ju inte...


Marta i trappan upp till överklassen där vi tjuvtog detta kort precis innan vi skulle gå. Notera den vita skjortan, köpt på Staroutlet i Estland. Slipsen är från Ben Sherman och kavajen från Sean "P Diddy" Combs.


Här ser man också att Marta kör i jeans något som inte var ok. De hade självklart en doorman till restaurangen. Sånt är ett tecken på klass. Saknar det på pizzeria Bocadillo i Köping.


Innan vi skulle in på Lion King. Det är Times Square bakom oss.


Filmade självklart lite inne på restaurangen. Detta var när vi skulle betala så om de kastade ut oss var det deras förslust bara. Jess är inte helt nöjd över mitt initiativ.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Snyggt par. Undrar om dom släppt in dej Martin utan jeans också när det var klass på överdelen.

Anonym sa...

Ni äter File Mignon varje gång ni är ute!
Bättre fantasi!

//P

Anonym sa...

Varför ta nåt annat än det bästa P?

Anonym sa...

Marta, för det första skönt att se att är tillbaka....Du som är så bevandrad i det röda vinets värld,skulle väl kunna komma med lite tips på bra viner.För oss som inte är lika kompetenta i ämnet.
/K-ör

Mallis in real life sa...

Filet Mignon verkar vara en favvis??!!

Anonym sa...

K-ör, kör valfritt från systemet under 50 SEk så är du säker på att få nåt bra.

Mallis: Filet Mignon är det bästa!

Anonym sa...

Otroligt läcker slips, måhända köpt under kungens-vecka...
//gärdan