onsdag 16 april 2008

Rangers - Devils i Madison Square Garden

Kom precis hem från en legendarisk afton på Madison Square Garden. Rangers nitade till lillebror Devils med 5-3 efter två sena mål och leder nu med 3-1 i bästa av 7 matcher i Stanley Cup-slutspelet.

Vi har sett en 4-5 matcher nu men det var första gången vi var på en slutspelsmatch. Det var lite trevande drag i hallen (ändå bland det bättre jag upplevt i en inomhushall) i de första perioderna men satan vilket drag i slutperioden! När Rangers gör 4-3 med ett par minuter kvar lyfter taket tamefan! Både jag och Jess står och danser med våra bänkgrannar och alla älskar alla.
IUSA är det till 99% hemmafans på såna här matcher. Det sitter nåt enstaka Devilsfan här och där men inte är de många så det blir rätt skönt drag när över 18.000 pers håller på ett och samma lag.

Biljetterna var de dyraste vi köpt hittils, dyrare än Giants biljetterna, men det var det värt. Maken till drag har inte jag upplevt sen vi stod på Råsundas norra läktare och såg Sverige slå England med 2-1 i EM-kvalet till EM 2000.


Satt en kille med Albelin-tröja framför oss. Tommy Albelin är en svensk som lirade sammanlagt 12 år i New Jersey. Han reste sig och jublade vid Devils 1-1 kvittering. Killen bakom oss säger då "Sit down asshole" Han sätter sig ner såklart. Då säger en annan rangerkille bakom oss "Who is Albelin anyway?" Det finns så mycket folk som inte kan NÅGON hockey på dessa läktare ;)


Jess och lyxmannen som sparat slutspelsskägg. Ni se ett av de okunniga fansen bakom oss. Han hade visst slagits lite innan matchen för som ni kan se är hans handduk blodig.


Nationalsångerna är rätt mäktiga här i USA. Fansen sjunger inte med men de jublar så det står härliga till när den som sjunger närmar sig slutet. Ståpäls!


Rangers gör här 2-1. Grymt tryck i hallen och ståpäls igen!


Här gör John Madden 5-3 på tekning från mittzon i EGEN tom kasse. Hur ofta händer det i hockey att nån tekar in den från mittcirkeln i sitt eget mål? Jublet vet iaf inga gränser på läktarna!

Inga kommentarer: