tisdag 15 april 2008

Roadtrip Summary

Det blev till slut 1.575 Miles i vår Ford Mustang Cabriolet. I svenska mil är det ungefär 253 mil. En bra roadtrip med andra ord. Naturen är enormt omväxlande så det blev aldrig riktigt tråkigt fast vi åkte en bit. Det var sista biten mellan Grand Canyon/Las Vegas som var lite småtrist men då var vu ju i princip framme.

Man kan konstatera att det sklijer väldigt mycket mellan delstaterna här i USA.
I Utah var vägarna hur fina somhelst och naturen grymt skiftande.
I Colorado blev vägarna lite sämre och mer tråkiga raksträckor.
När vi sen kom in i New Mexico så blev motorvägen direkt en katastrof. På 10 meter så sklijer sig vägen enormt. De tar bara ansvar för den del som är i deras egen delstat vilket får en del lustiga konsekvenser.
I Arizona var vägarna hyfsade men husen var så jäkla risiga! Jess har tagit kort på diverse risga hus och jag tror det kommer ett inlägg om det lite senare.
Det bor ett par hundratusen Navajo-indianer i Arizona och det är ett fattigt folkslag. De flesta bor i en trailer som de dumpat ute i öknen nånstans.
Det finns många projekt för en sån som Veronica eller hennes far Börje om de vill köpa nåt ruckel och sen fixa iordning det...

Jess favoriter var Antelope Canyon och Bryce Canyon med solnedången vid Delicate Arch som en en bubblare.
Martas favoriter var Zion Canyon och den häftiga Antelope Canyon.

Har ni planer på att göra en roadtrip i USA så fundera verkligen på att köra Scenic Byway 12, den är grym! Många väljer ju Highway One mellan San Francisco och Los Angeles vilket är en mäktig väg det också så det bästa vore att köra båda två!
Vi kommer definitivt tillbaka till Utah som blivit vår nya favoritdelstat!


Så här bor många, många tusentals Navajo-indianer.


Ett par opublicerade bilder från dagen efter vid Grand Canyon. Hittade en klippa dit man kunde ta sig efter lite strapatser. Marta blickar här ut över Grand Canyon med ett par hundra meter stup på sidorna.


Direkt bakom där Jess står och tar denna bild fanns två ganska stora utsiktsplatser där det var en hel del folk. Marta blev det självklara motivet och hamnar säkert i många album runt om i världen. Jess fick många frågor om det var hennes "man" som stod på klippan. Vi såg ingen gå ut här varken före eller efter Marta. En banbrytare helt enkelt.


Notera örnen som cirkulerar över Martas huvud.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vi vill gärna ha renoveringsobjekt på närmre håll. Men det kanske var en pik från dig att vi ska hålla oss på distans ute i öknen någon stans?!
/V

Anonym sa...

Tänkte mest så ni lämnar Huvudstagatan 3E i Solna ifred... ;)

Anonym sa...

Varför inte, har du något tips så åker vi och tittar. Inget är omöjligt!
/Börje

Anonym sa...

Jag synar....Var det verkligen du på bilden, tycker det var mäkta likt den bild jag skickade över till dig från vår resa för något år sedan... hmmm


/A.et