söndag 13 april 2008

Vegas baby, Vegas


Vi ändrade våra resplaner lite i sista stund och hoppade över en nationalpark till förmån för syndens stad, Las Vegas.
När vi lämnade Grand Canyon åkte vi in på en motellparkering och lånade lite trådlöst internet för att kunna boka ett hotell. Det fick bli Excalibur första natten då det ligger nära MGM Grand där vår vän Minken för tillfället bor. Andra natten hade vi redan bokat Planet Hollywood för ynka 100 dollar via priceline.com. Det kostar normalt sett en bit över 250 dollar för en fredag till lördag.

Minken eller CsMink som en del känner honom som är en gammal klasskompis till Rauken och Veronica(Jess syster). Han har varit i Thailand i tre månader och nu ska han vara i Las Vegas i tre månader. Han har liksom Marta pokern som enda inkomst men det verkar gå lite bättre för Minken då han bor på MGM Grand vid The Strip och INTE har en tjej som betalar hans hyra.
Det kostar ett antal tusen dollar per månad att bo på MGM Grand kan vi tillägga...

Det första vi fick göra när vi kom till Vegas var att möta upp Minken och köra han till en supermarket så han kunde handla lite mat. Trots sina dyra levnadsvanor lyckas han inte ta sig till en supermarket så firma Marta/Jess fick rycka ut.
Efter att ha kikat lite på hans lägenhet så styrde vi kosan mot Freemont Street(nercabbat förstås) för att se om deras upphaussade ljusshow var nåt att ha. De har byggt ett 200 meter långt tak över Freemont Street som innehåller några tusen lampor som de sen kör en show på en gång i timmen. Coolt men den show vi fick se var lite överskattad måste jag säga, för mycket reklam och för lite leverans.

På fredagen sov vi ut lite sen lämnade vi igen hyrbilen och checkade in på det nybyggda Planet Hollywood. Utan att den som bokade just det hotellet visste om det så visade det sig att Miss USA 2008 avgjordes under fredagen på Planet Hollywood. Sprang runt en jäkla massa lättklädda småtjejer till Jess förtjusning. Eller var det Martas? Kommer inte ihåg men fint var det!

Vi tog en snabbis på ett outlet innan vi stack och lirade lite poker med Minken. Jess lirar inte poker men är en fena på slotmachines så jag och Minken lirade ett par timmar 2/4 limit innan jag och Jess skulle på Cirque De Soleil´s show KA. De har byggt en teater enbart för KA på hotellet MGM Grand. Scenen är enorm och showen spektakulär! Ni kan se trailen här. Vi har förut sett Mystere som är det vassaste jag sett i showväg någonsin.
Får ni chansen att se en Cirque De Soleil show så betala vad det kostar ni kommer inte ångra er!

Under lördagen drev vi sen runt på strippen ett par timmar innan jag och Jess tog 22.05 planet tillbaka till new York.
Las Vegas är en stad vi garanterat kommer återvända till. Den liknar inget annat och det är svårt att inte imponeras av de skrytbyggen till hotell som finns överallt! Rekommendationen är ÅK!


Det första som mötte oss när vi kom in med bilen var ett par som precis hade gift sig och nu tog bröllopsbilder under Las Vegas-skylten med Elvis som sidekick.


Här är beviset på att vi fick åka och storhandla åt stackars Minken.


Ljusshowen på Freemont Street. Några partier var rätt coola. Taket är alltså dryga 200 meter om inte mer.


Minken och Jess vid Bellagios pool och Planet Hollywood i bakgrunden. PH ser inte så mäktigt ut utifrån men är riktigt snyggt invändigt.


På The Venetian kan man åka Gondol om man vill.


Bellagio med sin italienska dekor.


Wynn röstades enhälligt(Marta, Jess, Minken) fram som det överlägset snyggaste hotellet. De bygger en ny byggnad, Encore, som nästan är klar som ni ser till vänster. De har en egen golfbana på baksidan. Vi försökte få gå ut och titta på den men det fick vi inte vilket drog ner deras betyg men de vann ändå.


Excalibur som vi bodde på första natten.


New York New York har en del landmärken man känner igen.


Här är en video på hur vattenshowen i Bellagios fontän ser ut. De kör den en gång i halvtimmen. Riktigt coolt på kvällen men vi hade bara kameran med oss på dagsturen. Avslutningen är mäktig!

4 kommentarer:

Anonym sa...

du är inte frisk marta, men det är lite kul att läsa ändå :-)

Anonym sa...

Nu äntligen börjar du göra skäl för namnet!! Förväntar mig att Jess spelar in kulorna, så att du kan sitta i baren å njuta!! K-ör

Anonym sa...

Bra att ni såg till att Minken fick några andra varor än snickers med sig från affären:-)
/v

Anonym sa...

Den första anonyma kommentaren har helt rätt. Jag har varit förkyld ett par dagar men det börjar släppa nu.

K-ör: Jess var riktigt kall på slotmaskinerna. Vi hade helt enkelt inte riggen med oss som man måste ha på en resa som denna.