torsdag 10 april 2008

Mera sten

Dagen har varit tokmaxad från tidig morgon till sena kvällen, Monument Valley, Antelop Canyon och Grand Canyon hann vi med idag. Martin har redan slocknat så därför tar jag på mig ansvaret att rapportera hem om våra strapetser.

Vi vaknade kl 07.00 i en håla som heter Kayenta, tog en snabb frukost för att sedan åka till Monument Valley. Monument Valley var på förhand min favorit på resan men så här i efterhand kan vi konstatera att det var en favorit som inte höll... I ärlighetens namn så tyckte vi att den nationalparken var sådär, kanske berodde det på att vädret var sämre idag eller så har vi helt enkelt fått nog av all sten, vem vet? Roligt är att när vi kom ut från Monument Valley läste vi i en broschyr att det krävdes 4-hjulsdrift för att köra ner på de dåliga grusvägarna. Vi hade då dragit ner med våran Ford Mustang cabriolet! Men det gick det också :)

Vi styrde sedan kosan mot Antelop Canyon som vi fått tips om. Väl framme så var vädret fortfarande dåligt, mulet och några regnstänk. Vi tänkte skippa den guidade turen och åkte istället och käkade lunch i Page (3km därifrån). Men efter några faultas och burritos så smög sig solen fram och vi ångrade oss och åkte tillbaka till Antelop Canyon. Detta beslut var något vi absolut inte ångrar!! Kolla bilderna får ni se, det var hur häftigt som helst att vandra i denna trånga canyon!

Eftersom klockan nu bara var 14.00 tänkte vi hinna med Grand Canyon också. 2,5 timmes bilfärd senare körde vi in i Grand Canyon och första stoppet blev Desert Point. Det var grymma vyer och väldigt imponerande!! Den 35 km (tror jag) långa utsiktsvägen genom Grand Canyon rev vi av på ca 2 timmar, det var ut, ta några kort och sedan in i bilen igen, vi gillar att vara effektiva! Vid sista stoppet stannade vi nog hela 20 minuter för att vänta in solnedgången, mäktigt!

Som sagt, Martin sover redan och nu trillar mina ögon snart igen, imorgon tar vi sovmorgon innan vi fortsätter till Las Vegas.

God natt!
/Jessica

ps, Notera bilden i kollaget på andra raden längst ut till höger (klicka på kollaget för att se det större). Ett vilddjur som vi såg inne i Grand Canyon. Eftersom både Martin och jag verkar ha sovit oss igenom biologilektionerna kunde vi inte bestämma oss för om det var en varg, en coyote eller kanske en vildhund... men vi gissar på coyote.


Monument Valley


Inne i Antelop Canyon, jättehäftigt!!


Jessica och Martin inne i Antelop Canyon som blev en turistattraktion för bara ett tiotal år sedan. Inann dess var det bara Navajo-indianerna som visste om att den fanns.


Samma canyon. När det regnar mycket så fylls Antelop Canyon med 5-6 meter vatten tack vare att den är så smal.


Mera berg, denna gång gissar jag att det är på väg mellan Page och Grand Canyon. Det är inte så lätt att hålla reda på alla kort, vi har nu tagit över 2000 bilder på 6 dagar...


Jessica vid Desert Point med Grand Canyon i bakgrunden. Vi såg över 25 mil denna dag. En riktigt klar vinterdag kan man se över 40 mil från en del utsiktsplatser.


Mather Point som är en häftig utsiktsplats över Grand Canyon.


Grand Canyon i solnedgången. Riktigt häftigt. Grand Canyon är i snitt 1.500 meter djup och 15km bred.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
Nu börjar jag nog känna av lite avundsjuka. Jag gillar sten och det här vore nog en tripp för mig. Vilka fina bilder ni har tagit. Vi får se vad mästerfotografen Emma säger?? De har lite svårt att få kontakt då allt har stängts i Darjeeling på grund av oroligheter i en grannstad?? Alla affärer och restauranger är stängda och det går inte att ta sig därifrån!!.
Har kontaktat UD men inte fått något svar än.
Ha det bra i Las Vegas!!
Kram, kram mamsen

g p j m sa...

Fantastiska bilder! Det skulle förstås vara toppen att någon gång få göra en sådan makalös resa som ni gör denna gång. Det ska bli kul att få höra mer framöver.

Anonym sa...

I love IMG_2516! nexium commercial....

Lyxmannen sa...

I dont know that commercial.. ;)