söndag 31 augusti 2008

Kopenga Masters

I lördags spelades den första officiella upplagan av Kopenga Masters. Det är en golftävling för folk födda I Köping I slutet på 70-talet eller början på 80-talet och numer boende I Stockholm. Nån enstaka bor väl nån annanstans men i huvudsak är det Stockholmare. Det är en enormt prestigefylld tävling med fina priser och en hel del riktigt vassa golfspelare.
Vi har lirat ett par inofficiella vändor av denna turnering tidigare men då intresset blir allt större så har vi nu en egen sponsor, det risiga konsultföretaget Madeo. De var de enda som ville sponsra med handdukar så de fick vara huvudsponsor.
Om nån vill kliva in till nästa år så maila magnus.ilkka@madeo.se och erbjud nåt mer än handdukar så är ni klara som huvudsponsor.

I år fick Kyssinge GK äran att ha oss som gäster. Banan visade sig vara svårspelad och scorerna var katastrofala över lag på en bana som inte är alltför svårspelad.

Vinnare blev till slut Denny “Direktörn” Hedenström på 77 slag NETTO. Inte så imponerande segerscore kanske men de sista nio var lite halvluriga.
Tvåa kom Lyxmannen på 79 netto.
Trea Daniel Lauren 80 slag netto.
Sist, på en sjuttonde plats kom Jonny Berg på 110 slag NETTO. Katastrofalt dåligt.


Många köpingslegendarer på plats. Bordet längst till vänster, Mackan Pettersson, Anders Hedman(Snål-Ove), Denny Hedenström, Micke Sandström, Magnus Ilkka, Mange Mattisson, Micke Boierth.
Bordet i mitten, Jonny Berg, Benny Silfvergren, Johan "nitte" Nilsson, Daniel Lauren, Henke Dennbrink, Fredrik Dennbrink.
Bordet längst bort, Fredrik "Outletkungen" Karlsson. Han fick sitta själv då han inte hade några kompisar på plats.
Ej med på bilden är Peter Olsson och Johan Andersson.


Första bollen ut var Direktörn, Ilkka (tävlingsledare) och Micke Sandström. Ilkka hade laddat i veckor för denna tävling men började med att dra två bollar out på ettan sen var hans dag över. Han gjorde en såkallad Kallur.


Direktörn hade sina tighta shorts som han gillar så mycket.


Andra bollen ut var Marta, Larre och Mackan. Marta besegrade såklart Larre på sista hålet trots att han ledde med två slag inför 18:e. Många som har svårt att palla trycket som Marta sätter in när det behövs.


Prisbordet var hyfsat. Ett par Fernet och lite golfbollar plus en okänd summa kontanter till vinnaren.


Direktörn vann såklart. Två slag före Marta.


Den värdiga vinnaren kom tyvärr tvåa.


Trean som föll ihop på 18:e. Han gjorde en trippelbogey när det som minst behövdes. Inte järnpsyke direkt.


Outletkungen vann längsta drive. Lite oväntat kanske men han var en av två som träffade fairway... En flaska fernet till honom.


Jonny Berg var överlägset sist på 110 slag NETTO. Riktigt illa. Han fick en greenfee-check av Marta så han kan träna lite inför nästa år.


Det hela avslutades med lite alkoholhaltiga drycker på terassen. 21.00 var det sen en sittning på Undici men den avböjde vi då vi skulle resa västerut redan kl 10.40 söndag morgon.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför hade du inte turhalsbandet på dig?
/v

Anonym sa...

Det glömde jag i USA tror jag. Annars hade jag nog vunnit.
Hälsa Kjelle!