onsdag 21 november 2007

Dag 3: Universal Studios & Islands of Adventure

Dag 3 inleddes med ett besök på Ihop(International House Of Pancakes) och lite kvalitetsvåfflor beställdes. De sköljdes ner med lite god mjölk, allt för att orka med den långa dagen som väntade.

Idag skulle vi till Universal Studios något som Jessica sett fram emot då hon är en stor filmfantast. Hon har per idag, 21:a november, sett tre hela filmer i sitt liv! Hon somnar normalt sett inom 10 minuter och sover sig sen igenom alla filmer...

När vi kom till kassan köpte vi även inträde till Islands of Adventures som låg granne med Universal Studios för ynka 12 dollar vilket visade sig vara dagens bästa beslut. Dagens sämsta beslut återkommer jag till.
Universal var riktigt snyggt konstruerat men inte så bra vad gäller attraktioner. Fanns ett par riktigt bra som Jaws(Hajen). Där fick man åka runt i en båt sen var det som en liten show där hajen dök upp lite varstans, riktigt bra gjort!
Här kan ni se en film hur det såg ut.
Andra vassa saker var Twister där man fick gå in i ett stort rum som de byggt som en ödemark i USA sen var det som att vara mitt i en tornado med starka vindar, regn och blixtar. Coolt!
Vi knatade igenom Universal på ett par timmar och hade vi inte köpt biljetten till den andra parken hade det nog svidigt lite.

Islands of Adventures var enbart inriktat på attraktioner. Här fanns flera berg-och-dalbanor, flumrides, uppskjut och diverse andra saker.
Här kan ni se hur det var att åka Hulken.

Det var nu vi tog dagens riktiga felbeslut. Vi åkte Popeye som den hette. Alla som kom ut från den attraktionen var totalt dyngsura men vi tänkte att man kan säker sitta nånstans så man inte blir blöt. FEL! Man blev totalt genomdränkt med vatten, inte ett plagg var torrt! Jess var måttligt road och det första som möter oss när vi kommer ut från den attraktionen är ett stånd som säljer handdukar... Nära att nita gubben som sålde dem.
Här är ett kort klipp på hur det såg ut.

Vi körde på tills det mörknade sen började vi nästan må dåligt av alla karuseller så då fick det räcka. På det hela taget en grymt bra dag, man blir nog aldrig för gammal för lite karuseller!
/ M


Här fick vi ett bra kort på hajen innan han dog...

Här är Popeye grejen man satt i. Ser ni vattnet som forsar ner från kranen? Det vara bara en av fler saker som dränkte en med vatten....


Jess efter Popeye, hon gillar inte Karl-Alfred idag kan jag säga!


Marta på väg in i Jurassic Park. De hade gjort det riktigt snyggt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Martin! Skönt i vattnet?

//F

Unknown sa...

Mådde ni inte illa av Hulken? Det gjorde jag bara av att se filmen... Skönt att höra att man kan klara sig här i livet utan att ha sett massa filmer. J du är en sann förebild =)