lördag 14 juni 2008

After Work and Peter Luger

Igår blev det en liten after work och sen en sittning på det legendariska stekhuset Peter Luger.

Vi började med lite drinkar nere vid World Financial Center som ligger granne med Ground Zero. De har en riktigt fin uteservering nere vid vattnet och vädret var mer än bra så vi blev kvar ett par timmar.

Tog sen en taxi ut till Williamsburg som ligger i Brooklyn där Peter Luger har sin restaurang. Halvrisiga lokaler men VILKEN MAT!! Fifan va gott kött det var! Hit kommer vi garanterat tillbaka.
Började med lite skumpa och sen nån pava rött till det fina köttet. Efterrätterna gick inte heller av för hackor! Jag käkade nån choklad mousse med krispig botten som var GRYM!
All alkohol gjorde att vi var bra runda under fötterna när vi tog en taxi in till stan igen runt 00.15.

I Zagat-guiden får Peter Luger; Food 28, Decor 14, Service 20, $71 Riktigt bra mat men risiga lokaler med andra ord. 28 på mat är det bästa betyg på mat vi ätit här i New York.
Rekommendationen är boka om möjligt!


Finfin uteservering med Hudsonfloden strax bredvid och i bakgrunden till vänster ser man frihetsgudinnan.


En Margarita on the rocks är fint!


Jess, Annika och Superswede-Grobecker är de som arbetar på börsen för Cinnobers räkning.


Helt ok en fredag i Juni. Precis bakom huset i bakgrunden, World Financial Center ligger Ground Zero.


Började med lite skumpa på Peter Luger.


Finfina stekar och goda sides. Deras bbq-sås var också riktigt, jävla god!


Blir det bättre är frågan?? SUPERGOTT var det iallafall.


Gänget samlat. Många intressanta diskussioner avhandlades under kvällen. Dock inget för bloggen tror jag... Den röda pavan är för dig K-ör!


De tar enbart cash på Peter Luger. Vi betalade med cash och några guldmynt.


De har en hel radda utmärkelser att luta sig mot. Välförtjänt tyckte vi.


Tre onyktra tomtar på väg hemåt i New York-natten.

5 kommentarer:

Mallis in real life sa...

Peter Luger skall besökas, var så säker!!

15 dagar kvar...

Anonym sa...

Jess- kunde du äta medium rare??
/v

Zwampen sa...

Fy F-n vad avis jag är nu !!

Anonym sa...

Nja, medium rare är ju inget för mig. Men jag och Martin var tvungna att samsas om hur köttet skulle tillagas så jag fick ju ge mig som vanligt :)

Letade upp de mest välgrillade bitarna och de var fantastiskt goda!!!

/Jessica

Lyxmannen sa...

Du var väl nyss här Zwampen? ;)