söndag 1 juni 2008

Aquavit / The Pen Top-Bar and Terrace

Ahh vilken middag! Så kan man väl enklast sammanfatta gårdagskvällen som vi spenderade på Aquavit här i New York som ligger på 55:e gatan mellan Park och Madison avenue. Det är svensken Marcus Samuelssom som driver restaurangen.

Vår vän Snål-Ove som lånade vår lägenhet när vi var i Sverige lämnade inte bara sina pennies efter sig utan också ett presentkort till Aquavit. Det räckte en bit iaf...
Vi hade redan innan bestämt oss för deras tasting-menu med tillhörande viner. Sju rätter och framförallt sju glas vin gjorde att vi snubblade ut från restaurangen en sisådär fyra timmar efter att vi slog oss ner. Längsta sittning jag varit på förutom diverse bröllop.
Jess hade laddat med afterwork nere på börsen medan jag laddade med lite sprit/poker i lägenheten så vi var på g redan när vi satte oss ner.

Kyparen som vi hade var grymt kunnig och förklarade hela tiden vad vi fick för mat samt vilka viner vi sköljde ner maten med. Det var viner från Georgien, Italien, Frankrike, Californien, Long Island och nåt mer ställe. Det var fri påfyllning om man gillade nåt vin extra mycket men det räckte gott och väl med de sju rågade glas vi fick...

I Zagat-guiden får Aquavit Food:25 Decor:24 Service:24 Price:$96
Det står också så här i guiden: "first-rate service; however if you can´t find someone else to pick up the tab, consider trying the "more casual front cafe." Jäkla tur att man slapp betala då! Notan landade på strax över 500 dollar. Fiiint.
Även här var det jeansförbud som gällde, NO JEANS AND SNEAKERS ALLOWED IN THE DINING ROOM

Efter maten gick vi ett drygt kvarter till Peninsula Hotell för att kika lite på deras roof-top bar. The Pen Top-Bar and Terrace heter den. Det var dock knökfullt och vi fick vänta 45 minuter på ett bord så vi tog bara några kort men kan nog tänka oss att komma tillbaka..


Som en liten teaser innan själva sjurätters kom in fick vi en snaps och en bricka med ostron, sill och lax. GRYMT fint!


Martas huvudrätt. Länge oklart vad det var. Jess fick för sig kyparen sa "rabbit" men det visade sig att det var Venison eller rådjurskött med lite sparris och lingonberries.


Utsikten från Peninsula hotels roof-top bar. Det är Fifth Avenue som sveper förbi söderut.


Så här ser det ut norrut. Tittar man nog kan man se Apple Store längre fram till höger.


Jess passade på att stretcha knäet innan vi drog.


Tja, så här ser det ut utanför.


En sliten Jess somnade sen på trappan till någons hus. Hon somnade sen även i soffan hemma i sin kostym där jag lät henne ligga. Hon vaknade lite småsur vid 03.00. Illa.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att Jess börjar lära sig uppskatta avsmakningsmenyer!!! Eller hade du ätit dig mätt innan:-)
/V

Lyxmannen sa...

Jess var mer sugen på vinet kändes det som. Kanske börjar hon äntligen få upp ögenon för livets goda!

Anonym sa...

Fasen va underbart. Det borde va en lag på att man måste dricka minst 5 glas vin till varje måltid :-)

Ser ut som Jessaxe kör svanhoppet i trappen, grymt!

/Erik