tisdag 10 juni 2008

Jobba nu Sverige!

Läser på Aftonbladet att Daniel Andersson är med i startelvan idag. Lite tråkig uttagning kanske men helt i linje mer hur Lagerbäck tagit ut alla sina lag genom åren. Säkra bakåt i första hand.
Lite konstigt att inte Jesper Blomqvist fick fler chanser under Lagerbäcks era. Ok att han varit skadad med det finns väl ingen spelare som slagit fler "säkra" passningar bakåt i planen än vad Blomqvist gjorde under CL-finalen med Man United 1999. En spelare i Lagerbäcks smak. Det är också Outlekungens absoluta favorit tillsammans med Nial Quinn den gamla Irländska strikern.

EM så här långt har ju varit en bedrövlig syn i fegfotboll. Bara Tyskland i viss mån och Holland som vågat anfalla lite. Båda de lagen startade också matchen med tre forwards(Tys: Klose, Gomez, Podolski; Hol: van Nistelroy, Kuyt, van Der Vart) i princip och det är skönt att se att de får utdelning.
Frankrike-Rumänien var fanimej sämre än Sverige-Turkiet under EM 2000. Fifan vilken skitmatch!

Arenorna ska vi inte ens prata om. Det måste vara 100 meter från målen till publiken på kortsidorna. På håret att Köpings IP är en bättre arena än några av de jag sett på tv.

Sen måste man ifrågasätta detta med dubbelt värdskap. De ger ju bort två gratisplatser till två tomtenationer som inte skulle haft en chans att kvalificera sig. Måste bli ändring på det. Eller ska Luxemburg/Lichtenstein köra EM 2016? Kanske Island/Färöarna kan köra ett dubbelt värdskap...

Nu laddar vi för Sveriges match. Skitsamma vilket lag de ställer upp med bara de vinner! Ska käka lite Eggbeaters sen sola lite på terassen och kanske träna.
Lagom till Spanien-Ryssland startar är det så dags att korka upp första flaskan rött. Efter den matchen går vi nog ner till en pub ett par gator ner där det ska vara en rejäl samling med svenska fans ryktas det.

Vet ni förresten vilken enda svensk som vunnit skytteligan i EM en gång?

JOBBA NU FÖR FAN!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Pat Bonner

//P

Lyxmannen sa...

Pat Bonner är dessvärre inte svensk. Bra gissning Outletkungen!

Anonym sa...

Pämpa gissar på Brolin!

/Jessica

Anonym sa...

Gissar på Andersson eller Larsson
/J

Anonym sa...

Hej på er, Äntligen lite svalare i Köping. Plus 25 grader och en hård blåst. Emma och jag har varit på Slottspraktiken och tränat gym. Emma körde hårt med mamsen, men det var skönt. imorgon åker vi mot Växjö. Jakob spelar fotboll imorgonkväll och vi ska försöka att hinna med och titta på den. Han tar studenten på torsdag.
Fin bild på böixten. Riktigt cool!!
Den kan du nog tävla med någonstans??
Hur blev Jess i håret? Kan man få se en bild på det?
Jag måste erkänna att jag också gillar måndagar - egentligen alla dagar!! Ett ordspråk!
"Alla dessa dagar som kom och gick - inte visste jag att det var livet!! Tänk på det ibland och ta vara på alla dagar.
Ha det bra båda två. Kramar mamma och Rolle

Anonym sa...

Ja vad fan ska man säga D.Andersson.... Man måste våga för att vinna!!!! Nä nu åker matchtröjan på och en kall i glaset!!! Go Sweden Go/K

Anonym sa...

Van der Vaart forward?? Nu har lyxmannen fått solsting. Men helt rätt att de ändå vågade gå framåt trots att regerande världsmästarna stod för motståndet. Vilket belönades!

Så jävla skönt att trycka dit grekerna!! Rättvist!! De ville bara hem och käka biffteki och dricka ouzu. Åk hem bara!!

Kan dock inte se något lag som stoppar Tyskland. Tråkigt men sant.

Skyttekung i EM?? Eftersom vi bara varit med 1992, 2000 och 2004 och vi inte gjorde många mål 2000 så är det väl antingen Brolin (1992) eller Larsson 2004??

/Hacke

Lyxmannen sa...

I princip Hacke, i princip.

JÄVLIGT rättvis seger för Sverige! Fifan va tråkigt Grekland spelade. Buu bu

Självklart är det Brolin som vann skytteligan 92. Delade med Nån dansk, van Basten och Riedle tror jag.

Anonym sa...

3 mål vann man skytteligan på 1992. Förutom Brolin så gjorde även Dennis Bergkamp, Karl-Heinz Riedle samt Henrik Larsen 3 pyttsar.

Janne Eriksson kom alltså på 5:e plats med sina två klassiska nickmål!! Vilken målskytt! Kanske kan Petter Hansson nu upprepa den bedriften?? ;)

/Hacke

Anonym sa...

Ut med Daniel Andersson från laguppställningen. Orkade ju typ 30 min.
/V

Lyxmannen sa...

V han skulle kanske behöva lite maratonträning med dig?

Om Petter Hansson vinner skytteligan är det en skräll av rang. Typ som att du skulle slå mig i golf Hacke.

Anonym sa...

Reflektioner Marta:
Arenean i Salzburg var hur bra som helst. Vi hade platser på kortsidan bakom Isak i andra halvlek och det var grymt bra. Skulle kunna hissa denna arena (31 000 på läktarna) till en av de absolut bästa jag varit på.
Innsbruck var dock betydligt sämre (inte bara för att vi satt uppe i taket, vilket kan ha varit 100m bort...). Här krigar Köpings IP faktiskt. Denna arena skall dock rivas efter EM då klubblaget bara drar 2500 pers i div 2.

Personligen har jag lösningen i att vid dubbelt värdskap ingår lagen i kvalen precis som alla andra länder. Skulle båda missa gör de upp om en plats i inbördes möten. Detta innebär också att man får vara lite öppen i kvalificeringen av 2:orna i kvalgrupperna, beroende på hur värdländerna lyckats.
Kan vara något?

/Beckis

Anonym sa...

Intressanta reflektioner.

Vad gäller resonemanget kring dubbelt värdskap förstår man varför du inte sitter i UEFAS värdlandskommité.
Lösningen måste ju vara att lag som är sämre än 50 på FIFAS världsranking ska inte få anordna EM. Problem solved.
Annars åker vi på att Nordirland/Wales eller Island/Färöarna ska anordna det snart.

Anonym sa...

l?rt en masse