måndag 2 juni 2008

Team Sweden fixar segern

Hade Lars Lagerbäck varit på plats ute i Astoria, Queens idag hade kanske EM-truppen sett annorlunda ut. Det var leverans från Lyxmannen idag!
Vi ledde serien med en poäng inför sista fighten och idag krossades tomtarna i Fordham FC så det stod härliga till. Vi tror att slutresultatet blev 13-4 efter 5-1 i halvtid.

Marta stänkte in fem kassar innan han klev ett par minuter in på andra halvlek för att släppa fram lite unga talanger. Han har kanske inte varit ifrågasatt utåt men inom laget har det börjat knorrats lite om att Marta inte passar bollen i vissa lägen. 10 mål de två senaste matcherna har dock fått kritikerna att krypa tillbaka under den sten de gömt sig under i två säsonger. Jag menar, vem ska man passa när man kan göra det bättre själv!!??

En direkt fråga till Wahlstas tränare Lillis Lindroth måste bli om jag är spelklar till helgen den 9-10 Augusti??

Superswede-Grobecker gjorde tre kassar och dominerade mittfältet.
SuperMac-Håkansson höll ihop försvaret på ett utmärkt sätt men gjorde inget mål.

Det är nu lite oklart om vi redan vunnit serien eller om det blir en direkt avgörande match nästa vecka mot sopåkarna från Cunningham. Hursomhelst står vi återigen som vinnare i grundserien. Stort.

Tabellen ser ut enligt nedan. Enda förlusten kom när jag och Jess var i Sverige så jag är fortfarande obesegrad ute i Queens. Vi vinner tillsammans och förlorar var och en för sig själv. Eller nåt.

Fordham LC 0 1 8 -27 1

Marta får här en djupledsstickare av Superswede-Grobecker. Läser att målvakten är lite långt ut och smeker den över honom. EM-klass.

Friläge för Marta och en enkel liten chip över keepern som är på väg ut och köper korv på Long Island. Pinsamt enkelt. EM-klass.

Superswede-Grobecker snurrar upp sin kille och skickar sen in ett inlägg som Marta möter på helvolley. Klockrent i krysset! Jess duckde när bollen kom farande så därför fick hon inte med just den sekvensen när det sitter i andra maskan uppifrån. VM-klass.

Här snor Marta bollen från försvararen, hinner precis peta den förbi keepern och håller sen i honom lite vilket domaren helt missar. Sandro, vårt brasilianska inslag i truppen, slår in bollen i öppet mål. Serie A-klass på tröjdragningen.

Superswede-Grobecker laddar vänstern.

SuperMac-Håkansson laddar stora kanonen. Tyvärr ingen kasse.

Marta vilar lite i andra halvlek. Här med Ed och Ed. Den ena slet av korsbandet i höstas och den andra hade viss sträckt ljumsken. Weak americans var det...