torsdag 12 juni 2008

Coney Island

Det blev ytterligare en dag på stranden idag. Vi tog tunnelbanan ner till Coney Island som ligger längst söderut i Brooklyn.

Det var en hel del folk på plats och framförallt skrikiga, skräniga, kassa skolungdomar. Det var ett jävla liv så det var nog sista besöket på denna legendariska strand för oss. Amerikanska skolungomdar saknar hyfs och skriker och skränar så mycket de orkar. Fifan.

Mest intressant under dagen var när en kvinna kollapsade i vattnet och badvakterna fick rycka ut. Hon var gigantisk så det krävdes sex man för att orka flytta henne och när de skulle bära upp henne till boardwalken ramlade hon ur båren. Det har sina nackdelar att leva på McDonalds och pizza. Det var nog ingen fara med henne då hon inte följde med ambulansen som kom.

Finns en del stränder längre ut på Long Island så det får bli dem i framtiden. Rekommendationen vad gäller Coney Island är ÅK INTE när kidsen har sommarlov.


Det legendariska pariserhjulet "Wonder Wheel" och längst till höger "Cyclone" som den gamla berg och dalbanan heter.


De har en lååång boardwalk.


Såna här ser man lite överallt. De letar efter pengar och framförallt smycken som folk tappar i sanden/vattnet. Detta kanske kan vara en bra hobby för Jess?


Halvfin strand även om vi hittade en del glasskärvor i den. Inte ok.


Marta på väg hemåt.


"Shoot the freak" only in America. Småungarna skjuter på en stackars kille som springer runt nere i bunkern.


Detta är en bild från Coney Island från 1940. Man ser Wonder Wheel och Cyclone i bakgrunden så bilden är tagen ungefär där vi låg idag. På 40-talet kunde det var upp till en miljon människor som kom hit för att bada. Galen trängsel.

Inga kommentarer: