onsdag 11 juni 2008

Greetings from Asbury Park

Baby this town rips the bones from your back
It's a death trap, it's a suicide rap

We gotta get out while we're young

'Cause tramps like us, baby we were born to run

Med ovan ord beskriver "The Boss" Bruce Springsteen den del av New Jersey där han växt upp. Även om han är född i Long Branch så är det Asbury Park, några mil söderut, som man kanske mest förknippar Bruce med och staden har också titulerat ett av hans album, Greeetings from Asbury Park.

Då Brucan alltid varit en stor favorit hos Lyxmannen var det därför naturligt att det blev en tripp längs kusten ner till Asbury Park för att sola och bada lite idag. Jess är ju ledig var tredje vecka och vi hade ingen roadtrip inplanerad så det får bli lite utflykter runt New York istället denna vecka.

Tog tåget från Penn Station och 80 minuter senare var vi framme i Asbury Park. Tog en promenad på 20 minuter för att komma ner till själva stranden som var hur fin somhelst. Runt 30 grader i luften och 20 i vattnet gjorde att vi låg rätt fint här en onsdag i början på Juni.
Själva strandpromenaden och området därikring var riktigt najs med många fina hus och fräsch strand. Området vid tågstationen det rakt motsatta. Så jävla många slitna människor och igenbommade hus. Som tur var låg det en polisstation granne med tågstationen så vi kände oss hyfsat säkra ändå när vi väntade på tåget tillbaka.

Brucan skriver ju om dessa områden i många av sina låtar men beskriver det kanske bäst i klassikern Born to Run som raderna överst i detta inlägg kommer ifrån.


Här kan ni se var Asbury Park ligger i förhållande till New York. Inringad är också Brucans födelsestad Long Branch. Vi bytte tåg där och den staden får nog gå under epitetet håla precis som Arboga, Kolsva och Kungsör.


Jess längs kanalen som ledde oss ut till beachen.


Casinot hade dessvärre fått stänga igen för 25 år sen eller nåt...


Trevlig strandpromenad med en hel del sjyssta hus.


Inte så mycket folk på plats en onsdag i Juni. Grymt skön dag!


Inga lifeguards på plats men för oss svenskar, som får lära oss att simma i simskolan, spelar det mindre roll. Värre för amerikanarna där många inte har en aning om hur man simmar.


Jess skulle hoppa över en våg men det gick sådär. Hon saknar fortfarande en del kraft i hoppbenet.


Trevlig strand med många kids som var där med sina morsor. Ytterst få karlar på stranden då de är iväg och försöker få ihop till maten på bordet. Lyxmannen var i minoritet!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Köping kan väl också få räknas in i sällskapet håla?!
/V

Lyxmannen sa...

Köping är en idyll. Stor skillnad på håla och idyll !!

Anonym sa...

Stor skillnad på idyll och idyll också måste jag isf tillägga.
/V

Anonym sa...

J- du håller ju inte ens för näsan när du slänger dig i vattnet. Vad har hänt?
/V

Anonym sa...

Kanske det...

Jess kör inte med hålla-för-näsan längre!!
Däremot ser det ut som hon är på väg att drunkna varje gång det kommer en våg. Man kan se paniken i ögonen ibland ;)