onsdag 4 juni 2008

Red Wings vinner Stanley Cup

Så jävla rättvist!!!
Domarna gjorde vad de kunde för att ge bucklan till Pittsburgh men Detroit var för bra.
De vann dagens match med 3-2 och finalserien med 4-2.

Tror aldrig jag sett en bättre tredjeperiod av en spelare än vad Henrik "Zäta" Zetterberg levererade ikväll. Han var överallt samtidigt. Varje gång Sidney Crosby var på isen var han där. Kommentatorerna kan såklart inte förstå hur man kan vara så bra bakåt och samtidigt så bra framåt.
En ass och ett avgörande 3-1 mål ikväll när det gällde som mest.
Han slog Detroits poängrekord i ett slutspel med sina 27 points.
Han gör tillsammans med Johan Franzén flest mål i slutspelet, 13.
Allt detta tillsammans gör att han mycket välförtjänt fick Conn Smythe Trophy som delas ut till slutspelets mest värdefulla spelare.
Han är också nominerad till bästa defensiva spelare under grundserien vilket han eller hans radarpartner Pavel Datsyuk lär vinna.

Nick Lidström får också tonvis med beröm från kommentatorerna. Han spelade i princip varje byte mot Sidney Crosby och plockade bort honom totalt. Enda poängen han gör i finalserien är i powerplay, i princip.

Detroit ledde med 2-1 inför sista och borde vara grymt taggade att anfalla men Detroit var för bra helt enkelt. Efter 17.15 av sista perioden hade de fått iväg ETT skott mot Detroits mål. Det är försvar det.

För första gången i historien vinner ett lag som har en lagkapten som inte är från Nordamerika. En gång har ett lag med kapten från USA vunnit annars uteslutande från Kanada.
Fint att täppa till truten på alla expertkommentatorer som skändat europeer för att de är för veka och att lag med för många icke-nordamerikaner i laget aldrig kommer vinna Stanley Cup. SHUT UP med er och se vad lite svenskt stål kan göra!! Detroit har inte mindre än sju svenskar som spelade kvällens final plus att vi vann OS senast så SHUT UP!

Man visste ju hur det skulle sluta efter att Pittsburgh gjort entré i första matchen i Detroit. Först ut på isen är målvakten Marc-André Fleury som nog är för nervös för sitt eget bästa i den lilla filmsnutt ni kan se nedan.
Liknar kanske en viss Kronblom i mitten på 90-talet i Köpings ishall när Scheele- och Kabbeskolan drabbade samman..?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Och Zäta är liksom Er ödmjuke Account Mgr (tillika förbunds licensierad tränare) från Njurunda SK som även fostrat Fredrik Modin :-) Drar till Tyskland för lite golf nu men kommer i Juli... då är det läge att skaffa lite nya klubbor så jag behöver nog muta Martin för att få lite insights, några glas vin lär väl funka?

Lyxmannen sa...

Ett par glas rött och jag är med på vadsomhelst!!

Anonym sa...

Kronblom??

//P