söndag 29 juni 2008

BBQ in New Hyde Park

Igår var det lagfest ute i New Hyde Park som ligger utanför New York stad på Long Island. Vi tog tåget från Penn Station vilket tog cirkus 40 minuter.
Det var Elliot och Arlene som bjöd in till Bbq i sitt hus som de precis håller på att sälja. Ni kan se det på nätet här. De ska flytta till Oklahoma om fem veckor då de inte riktigt har råd att bo kvar när Arlene nu ska vara hemmamamma på heltid. De har en dotter på åtta månader.
Jag förklarade att jag är hemmaman och att det bara är Jess som arbetar och det funkar fint om man försöker hjälpas åt att dra sitt strå till stacken...

Det var dryck i mängder och så mycket mat/snacks som man orkade äta. De snålar inte på kalaset när de bjuder in till en Bbq.
Vi tog med oss ett par flaskor svensk kvalitetssprit i form av OP Andersson och en annan aquavit. Den satte sina spår hos diverse veka amerikaner som fick vika ner sig innan klockan slagit 21.00.

Abdel som vi skrev om i inlägget här nedanför fick tyvärr inget napp denna gång. Vi önskar honom bättre lycka nästa gång.

Summa summarum är att de är för jävla trevliga här borta. Man känner sig enormt välkommen och de är ruggigt generösa. Alla var överens om att det var en kanondag ute i New Hyde Park. I love americans!


Här är huset. 650.000 dollar ska de ha för det. De påtar inte i trädgården själva utan betalar nån nisse 25 dollar i veckan då klipper de gräset och fixar med rabatterna.


Till en början var det ganska städat på baksidan.


Sanna och Madde fick varsin beercooler. Only in america.


De hade bunkrat upp med fyra frysboxar med alkohol. De hade också fixat en recyclingtunna för alal tomflaskor. Inget lämnas åt slumpen.


Jess försökte undvika att dricka sprit till en början. Hon lattjade med kidsen istället. Här är Diego och lilla Emilia åtta månader. Emilia var värdparets grymt söta unge.


Här det Gina som lattjar med Emilia. Ju mer sprit karlarna drack ju skönare frisyr fick Emilia. Är alla åtta månderas bebisar så här gulliga?? Minns Kungen som ju blev en sån favorit när han var här. Vi blev nu också officiellt bjudna på Ed och Ginas bröllop i November. De skulle köra en liten variant med dryga 200 gäster bara...


Här börjar vi skåla med OP Andersson vilket blev Elliots, i grön tröja, början till förfall. Även Superswede-Grobecker hade märkbart svårt att stå upp efter ett par timmar...


En och en halv liter svensk kvalitetssprit försvann på en dryg timme. Det satte fart på festen kan man säga...


Hela gänget i princip. En del mammor gick lite tidigare med sina ungar medan papporna läskade vidare. Precis som det ska vara. Värdparet syns längst till vänster. EXTREMT trevliga!


Jess med Ed "Parro´s" dotter Linda som kanske har de sjysstaste naglar jag sett en 9-åring ha någonsin. Jess och Linda blev så bra polare så när Linda åkte hemåt frågade hon om inte Jess ville ha hennes mobilnummer. Supergullig tjej!


Elliot var länge grillansvarig men han körde tyvärr vilse i spritdimman och hittades senare av Jess på toaletten där han satt och spydde så Marta tog över ansvaret. Gick sådär. Varenda kyckling var Well done till slut... Notera också de sjyssta shortsen som gjorde succé på festen. Nån hemmafru frågade Jess vem hon var tillsammans med. Då hon förklarade sa hemmafrun "Oh the guy with the shorts" Tar det som en komplimang.


Under den dagliga thunderstormen gömde vi oss i garaget. Sanna och grabbarna tjalala lalala...


Här toppar Elliot. Klockan är 20.30 och han är kung!


Sen hittade Jess honom på toaletten där han satt och spydde. Han gick sen och la sig men jag tvingade honom att komma ner igen. Här ses han i grön tröja. Han har abdikerat som kung som ni kan se. Arlene är mäkta stolt.


Vi tog sista tåget hem. Vi kom dit vid 15.00 och drog vid 23.10 och intaget av alkoholm var ganska konstant. En bra kväll helt enkelt. Notera här hur smidig Jess ser ut.


Jess och Superswede-Grobecker som var långt in i dimman...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fasicken, det ser helt underbart ut Sanna!!!! Hur är naglarna? Kan man få en bild på dem? Kramar Karin

Anonym sa...

Chicken americanos klarar inte av svensk sprit..../K

Anonym sa...

Jösses, får nog komma över och styra upp det hela ;-)... läge för en middag kanske. Kommer i mitten av Juli... Ha det

Anonym sa...

De hade faktiskt problem med den svenska kvalitetsspriten!

Bodare: Hög tid för en grabbdag på golfbanan med efterföljande finmiddag. Jag är ledig hela Juli tror jag..

Karin: Naglarna ser mycket bra ut. Kanske kommer en bild vad det lider...

Anonym sa...

Komer om någon vecka och blir nog kvar en månad så det skall vi nog hinna med. Krigsmannen är ju på G snart oxå :-)