söndag 15 juni 2008

Soccer champions

Idag blev Lyxmannen och Superswede-Grobecker Bryant Spring 2008 Summer Champions ute i Astoria, Queens. Det var Lyxmannens andra raka titel vilket han kanske är ensam om som svensk?

Möjligtvis har Marta varit lite ifrågasatt i år. Gjorde inte lika många mål till en början i årets serie och missade även en del matcher pga diverse roadtrips. 10 mål sista två grundseriematcherna tystade dock kritikerna.

Idag var det en ren final mellan Fresh Meadows FC och de gröna grisarna från Cunninghams FC. Vi vann grundserien men tydligen ville ligan göra det lite spännande så det var en direkt avgörande final. Winner takes all.

Började lite trevande och de fick en straff som de missade efter 10 minuter. Med 1 minut kvar av halvleken blev så Marta fälld av målvakten. Straff! Marta kliver fram och skjuter utanför. Damnit. 0-0 i halvtid. Dags att leverera nu kanske?
På fem minuter i början på andra halvlek levereras så ett äkta hattrick från Marta och matchen är avgjord. Jönsarna från Cunningham fick vända hemåt med svansen mellan benen.
"Never underestimate the heart of a champion" som de säger i vinjetten till NBA-finalerna.
Marta hann också med att servera Superswede-Grobecker öppet mål så han kunde fastställa slutresultatet till 4-0. Man kan inte säga nog om svenskarnas bidrag till segern.

Detta ska självklart firas så nästa helg blir det lagfest hos Superswede-Grobecker. Jess får troligtvis stanna hemma då hon har en begynnande skrumplever.

Efter matchen kikade vi först Turkiet-Tjeckien hos Superswede-Grobecker sen åkte vi hem och kikade hela slutrundan på US Open i golf där det imorgon blir 18 håls särspel mellan Tiger Woods och Rocco Mediate. Tiger satte en svår putt på 18:e för att forcera särspel. Nu är det Lakers-Celtics i femte finalmatchen i NBA-slutspelet. Sweet.

Här är en omdebatterad situation. Straff eller inte? Domaren valde att fria...

Här blir det däremot straff. Marta vräks omkull och studsar sen upp för att snacka lite vett med köttbullen de ställt i mål..

Denna gick utanför. Frågan är vad fan detta är för skott!?!? Jess ska ha cred som fotgraf faktiskt. Kanske kan få jobb på Magazin24 eller Bbl/At??

Marta är här dryga metern upp i luften men lyckas inte få nicken på mål. "That guy can jump" hörde man vid sidlinjen.

Vinnarlaget med diverse fans som stormade planen efter matchen.

Team Sweden som bidrog starkt till vinsten. Utan dessa grabbar hade Fresh Meadows fått harva i botten var så säkra. Sverige kan vara stolta över dessa exporter! Noter också hur svettig Martas tröja är medan Grobeckers är i princip torr.

Mycket leenden efter matchen.

Marta i mitten med coacherna Ron och Ed på varsin flank. De tyckte Marta skulle behålla bucklan då de inte hade klarat sig utan honom. Ingen sa emot.

Många fans som ville ta en bild på bucklan och den svenska diamanten fostrad i Köpings fotbollsakademi.

Marta gör här 2-0 vilket i princip punkterar matchen.

Marta gör 3-0 och det är godnatt för de gröna grisarna.

Marta spelar fram Superswede-Grobecker som enkelt fastställer slutresultatet 4-0.

Ett inlägg som går lite för långt fångas upp av Marta som tunnlar den stackars backen innan han serverar Sandro som dessvärre har en bedrövlig första touch trots att han brasilianska rötter.