onsdag 4 juni 2008

Börsstrul - bara i Sverige?

Läser en artikel på Dagens Industri om strulet med Stockholmsbörsen. Nån Mauritz Redin, aktiechef på Alfred Berg, säger "Det är skandal och verkligen på gränsen till vad som är acceptabelt det här. Något liknande skulle aldrig inträffa i London eller New York" Jomen tjenare.

Så sent som för ett par månader sen hade börsen Jess arbetar på stora problem och öppnade inte förrän efter lunch. Visade sig att en kille som arbetar 16.00-24.00 och städar upp i systemen efter en arbetsdag missat lite. Han hade inte sett till så de jobb han körde den kvällen gick som de skulle. När de sen skulle öppna 09.30 dagen efter gick det inte vilket är en KATASTROF här borta. Enorma summor som förloras på att inte börsen kan öppna i tid.

När den killen sen kommer till jobbet dagen efter, helt ovetande om vad som hänt, fungerar inte hans passerkort. Utan passerkort släpper inte vakterna in dig. Han ringer då upp till sin avdelning och undrar om någon kan komma ner och släppa in han för hans kort strular. De ber honom vänta en stund.
Ett par minuter senare kommer en vakt ner med de saker han hade på sitt skrivbord i en låda. Han får två veckors lön och får leta efter ett nytt jobb. Även en av cheferna på hans avdelning får gå på dagen. Halvtuff arbetsmarknad.
Så skulle vi ha det lite mer i Sverige tycker jag. Som det är idag är det ju stört omöjligt att bli av med någon som man en gång råkat anställt men som gör ett katastrofalt jobb. Bort med facket. Eller nåt.


Tuff arbetsplats.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena! Tack för en grym blogg! Jag ska faktiskt till New york med mina systrar nu på Tisdag och börjar få lite resfeber! :) Täntke höra hur vädret är där? Läste lite skrämmande grader precis på nätet om att det skulle bli 37 grader på Tis-ons?? Kan det stämma? Isåfall har ni det jääääkligt varmt där borta, t.om lite olidligt varmt, haha. Kram!

Lyxmannen sa...

Det är så lite så :)
Coolt med New York, välkommen får man väl säga!

Var bor ni? Vad har i för planer? Bara shopping antar jag?

Det ska visst bli jäkligt varmt i helgen men 37 undrar jag om det blir.
Däremot blir det jäkligt fuktigt så det kommer nog svettas lite på Manhattan till helgen.

Ni får åka ut till Coney Island eller Jones Beach och bada lite vilket inte är fel.

Tjing