tisdag 28 oktober 2008

"Anyone got a penny?"

Idag var det så dags att byta in våra mynt mot sedlar. Jess hade räknat dem och fick det till dryga 330 dollar. Vi hade också över 1.000 pennies som vi ville skänka till de hemlösa.

Började med ett besök på HSBC som är vår bank. Där kunde man såklart inte växla in mynt men de trodde att Citibank kunde fixa biffen. Blev en promenad till Citibank som såklart inte kunde växla in mynt. De föreslog Commerce Bank så det fick bli en promenad dit.
Jag bar alltså runt på dryga 1.000 pennies och drygt 800 andra mynt i en väska. När vi är på väg till Commerce Bank så går vi förbi en uteliggare som ställer frågan:
"-Anyone got a penny?"
Jag och Jess tittar på varandra och blir alldeles röda i ansiktet. Normalt sett skänker vi inte pengar till uteliggare. Vår teori är att de ändå bara knarkar upp pengarna. Lite smalt tänkande kanske men så är det. Vi fattar oss snabbt och säger:
"No pennies" till uteliggaren. Båda två skäms litegrann och Jess ville faktiskt att vi skulle öppna kassen med pengar och låta uteliggaren ta så många pennies han kunde.

Väl på Commerce så hade de en mynträknare. Vi tömde det vi hade och maskinen sa 263 dollar. Har Jess räknat fel eller har maskinen lurat oss? Det får vi nog aldrig veta för vi tog våra 263 dollar och drog.
Gick ner till 58:e gatan och 8:e avenyn där vi skänkte våra dryga 1.000 pennies till en dam som representerade nån uteliggar-organisation. Hon blev ärligt glad och bara skrattade åt oss.


Marta med den väskan med pengar som visade sig innehålla 263 dollar. Jag fick träningsvärk av att kämpa runt till diverse banker med denna väska.


Jess skänker 1.000 pennies till en dam som bara skrattade åt att vi skänkte marginellt mer än de 2-3 pennies folk normalt skänker. 1.000 pennies är drygt 75 SEK och vi känner oss som de största samarier världen skådat.

15 kommentarer:

m family goes västerut sa...

Är en desperat hemmafru med två små huliganer som lever på landet i Midwest. Önskar ibland att jag istället var en barnfri lyxhustru i NY. Eller lyxman för den delen. Har precis börjat läsa men är road.

Familjenspel sa...

Hehe snälla ni var :D

Kommer ni fortsätta skriva här efter hemkomsten till Sverige eller blir det försöka hitta en ny blogg med grymt innehåll?

För övrigt var Kings of Leon super najs.. har ladd.. eh jag menar köpt deras album!

Anonym sa...

Saknar en sakkunnig rapport från presidentvalet såhär i 11:e timmen.
Du kan väl fråga Wallstreetnissarna och dom hemlösa hur det går. Pappsen

Anonym sa...

Många tankar blir det...
...för 1000 pennies!

/Susanne

Anonym sa...

1000 pennies i all ära. Ni funderade aldrig på att skänka samtliga mynt till uteliggar-organisationen...;)

Jessica sa...

Nej, vi funderade aldrig på att skänka alla pengar, det var ju trots allt runt 2000SEK, så stora och god hjärtan har vi inte riktigt.

Dessutom är det ju viktigt att lyxmannen får en fin hej-då-present efter allt slit i 15 månader!!

Anonym sa...

När åker ni hem???? Vad ska ni göra väl hemma då???
Kan inte jess skriva lite mer inlägg tack :) Vi tjejer vill ha nåt o läsa om också, typ gör ett shopping tips repotage....

Lyxmannen sa...

Barnfri i New York är ett bra upplägg för vilken lyxhustru somhelst. Jag klagar väldigt sällan. Bara när jag får käka 7-dollars luncher eller har för mycket att göra en dag..

Oklart vad som händer med bloggen. Troligtvis blir det uppehåll till en början sen får vi se om det börjar klia i fingrarna.
Kings of Leon mycket bra!

Pappsen: Jag är dessvärre helt ointresserad av politik så där får du inte mycket till hjälp.

Vi var aldrig riktigt nära att skänka allt till välgörenhet. Hur skulle det se ut om en Lyxman pllötsligt avstod lite shopping för de hemlösa? Det rimmar dåligt och skulle förstöra den image jag byggt upp. Kan låta hårt men så är det. ;)

Tindra: Du ska inte väcka den björn som sover! Nu ger sig väl Jess iväg på lite svår shopping...
Jess var med och skrev detta inlägg byt the way: http://lyxman.blogspot.com/2008/06/shoppingtips-i-new-york.html

/ M

Anonym sa...

Vad har ni för väder? Ska till New York på fredag och när jag läser väderrapporterna på nätet står det mellan 4 och 15 grader. Känns som lite väl stor skillnad.

/Karin

Jessica sa...

Tjenare Karin,
Kul med New York! Första gången på besök?
Vädret har varit risigt i måndags och igår. Regn, , blåst, åska och ett par plusgrader.
Det ska bli bättre väder har de sagt men det kan vända fort.

Det ser ut som det ska bli lite bättre väder senare i veckan:
http://www.accuweather.com/forecast-us.asp?partner=accuweather&zipcode=10001&metric=1

/ J

Anonym sa...

God afton, (svensk tid)

Blir lite förvånad när Lyxmannen inte inser att han blivit blåst på alldeles för tarvliga avgifter. Med känningar på börsen torde han väl inse att detta inte är gratis att nyttja bankers tjänster. Givetvis tog det ut en avgift, likt den han betalar om han går inte till Köpings Sparbank och vill betala en PostGiro-räkning över disk, 45 kr el. dylikt. Fråga Dirren, inte bör man driva Ebberöds Bank, särskilt inte i dessa dagar.

Hoppas ni får det trivsamt sista tiden innan hemresa.

Lyxman wanna be

Lyxmannen sa...

Det var nog en rejäl avgift för att räkna de där mynten åt oss. Men vafan, vem har tid att räkna nästan 1.000 mynt när man kan shoppa loss rejält!? :)

Känner du månne dirren??

Vi har det mycket trivsamt nu för övrigt. Pizza, cola, chips och godis samt lite NHL-hockey och NBA-basket på tv. Fina tider för två sporttomtar!

Jessica sa...

Aha, det är så direktörerna tjänar sina pengar så att de hamnar på fina listor över Västmanlands rikaste personer?? Lurar oss stackars småsparare... ;)

Jessica sa...

Tindra: Tyvärr, det blir nog inte så många fler inlägg från mig. Den enda nackdelen med att blogga är ju att det tar så mycket tid, och man kan väl lugnt säga att jag och Martin har haft olika mycket tid över för sånt det här året. Dessutom skriver han mycket roligare än vad jag gör :)

Men som Martin skrev i en tidigare kommentar så hittar du ett shopping-tips-inlägg tidigare i bloggen. Hoppas det duger!!

Ha det!

Anonym sa...

Icke känner jag dirren, men en bankdirektör oavsett sparbank torde ha vett att ta betalt - inte kan man driva bank enbart utav sociala och ideologiska skäl :)

Inga banker - inga börser - inga börser - inget jobb för din försörjande sambo - inget jobb för henne - inget lyxliv för lyxman >> Vanligman.blogspot.se

Lyxman Wanna Be